2024. április 29. - Péter

A cigányok analfabetizmusa újra gond lehet

A kormánynak be kell juttatnia a rászorulókat az oktatási intézményekbe, mert reális a veszélye annak, hogy vidéken, ahol a cigányság 90 százaléka el, újratermelődik a cigány analfebatizmus - közölte a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Sz
2008. október 12. vasárnap 19:06 - Hírextra
Az analfabétizmus újratermelődésével pedig tovább erősödik a cigányság egyébként is meglévő, immáron tartósnak mondható nyomora. Ezért a helyzetért pedig a kormányzat "és személyesen Gyurcsány Ferenc" a felelős - áll abban a tájékoztatásban, amit a szövetség hétvégi, lakitelki kollégiumi foglalkozását követően fogalmazott meg Farkas Flórián.

A politikus, aki egyben a Fidesz országgyűlési képviselője is, rámutatott, hogy a kollégiumon kiemelt figyelmet kapott a kormányzat oktatási reformjának a cigányság életére vonatkozó hatása.

"A Lungo Drom elnöksége és megyei vezetői tájékoztatást adtak arról, hogy a kormányzat oktatáspolitikájának nevezett országrombolással több ezer cigány tanuló maradt ki az oktatásból, hiszen a helyi önkormányzatok a diákok útiköltségét finanszírozni nem tudják, az érintett családok pedig munkanélküliek, így ennek költségét átvállalni nem bírják" - olvasható a kommünikében.

A tájékoztatás szerint a Lungo Drom Kollégiumon többek között vendég volt Balog Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottságának elnöke, aki többek között kiemelte a Fidesz és a Lungo Drom együttműködésének fontosságát, Sára Sándor rendező, aki bemutatta 1962-ben készült, a cigányság életéről szóló filmjét és Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum Egyesület elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását