2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Támogatták a nemzeti csúcsot és a 12 pontot

Támogatták a nemzeti csúcs összehívását és a 12 pontot a küldöttek a szombati soron kívüli MSZP-kongresszuson Budapesten.
2008. október 11. szombat 14:55 - Hírextra
A nemzeti csúcs összehívásának és a 12 pontos cselekvési tervnek a támogatását kérte a kongresszustól Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök kongresszusi zárszavában. Az átdolgozott kongresszusi határozatot egyhangú szavazással, kézfeltartással fogadták el.

A kormányfő azt kérte még a kongresszustól: fogadja el, hogy a választmány bocsássa vitára a Haza és haladás programját, illetve indítsa el a Magyarország 2020 nemzeti programvízió vitáját is, amelyről a következő kongresszuson döntenek.

Az MSZP és az SZDSZ közötti stratégiai együttműködés nemzeti érdek. Belátható időn belül a napi taktikai, rövid távú együttműködésnél mélyebb, közös cselekvésre van szükség a két párt között, és ezt már az MSZP többsége is belátta - mondta Gyurcsány Ferenc.

A szavazás után a soron kívüli, alig több mint három át tartó kongresszus kora délután véget ért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását