2024. május 18. - Erik, Alexandra

Acélháló kerül a híd alá, az öngyilkosok védelmére

Acélhálót feszítenek ki San Franciscóban a világhírű Golden Gate alatt, hogy ne legyen kedvük az öngyilkosoknak a hídról a mélybe ugrani - közölte pénteken a hidat felügyelő közlekedési hatóság.
2008. október 11. szombat 06:40 - Hírextra
A hatóság igazgatótanácsában - miután több lehetőséget is megvizsgáltak, milyen eljárással lehetne a leghatékonyabban elejét venni az öngyilkosságoknak - 16-1 arányú döntés született a biztonsági háló létesítéséről. Hivatalos becslés szerint a rozsdamentes fémháló 40-50 millió dollárba fog kerülni.

Évente átlagosan 20-an zarándokolnak el a hídhoz, hogy a mélybe vetve magukat a biztos halált válasszák. Tavaly 38 öngyilkosság történt, idén eddig 19 esetről tudni.

A San Francisco-öböl felett átívelő, 1937-ben átadott, 2,7 kilométer hosszú híd szinte mágnesként vonzza az öngyilkosokat. A 227 méterrel a víz felett húzódó építményről eddig összesen mintegy 1200-an ugrottak le.

A Golden Gate "öngyilkosbiztossá" tételére az utóbbi évtizedekben már több kísérlet történt. Legutóbb 2006-ban tűnt úgy, hogy megoldódik a probléma, a hídfelügyelet akkor éppen egy biztonsági korlát felszerelése mellett döntött.

Az öngyilkosok elriasztására született tervek közül azonban eddig egy sem valósulhatott meg az ellenzők miatt. Sokak szerint a védőkorlát és -háló elcsúfítaná a csodálatos art deco stílusú hidat. Mások azzal érveltek, hogy a hatalmas összeget hasznosabb célokra is lehetne fordítani és nem tudni, milyen hatással lenne a hídra a szélfogóként működő védőrendszer.

A Golden Gate-ről leugró öngyilkosok 120 kilométeres óránkénti sebességgel csapódnak a vízbe. Ha nem halnak szörnyet, vízbe fulladnak. Sok holttestet soha nem találnak meg, a cápák martalékává válik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását