2024. május 6. - Ivett, Frida

Nem lesz adócsökkentés

A 2009-es évre vonatkozó és a parlament elé benyújtott adótörvényeknél a kormány az egyszerűsítésre és a fehéredésre vonatkozó javaslatokat őrizné meg, a tizenkettő, adómértékre vonatkozó lépést vonná vissza, venné ki a törvényből - mondta Veres János pén
2008. október 10. péntek 21:04 - Hírextra
Veres János kijelentette, az adótörvények kihirdetésének törvényi kötelezettségén és a költségvetés elfogadási menetén nem kívánnak változtatni.

A pénzügyminiszter elmondta: a miniszterelnök által ismertetett makropálya "nem áll össze másként", csak úgy, ha a 150 milliárdos adócsökkentés kikerül az adócsomagból.

Veres János, mint fogalmazott, nyitott arra, hogy az eljárás módjáról tárgyaljon. Szerinte nem szakmai, hanem politikai döntés, hogy visszavonják-e a költségvetést, vagy módosítják.
A pénzügyminiszter felajánlotta a résztvevőknek, hogy vasárnap tartsanak újabb egyeztetést a részletszámításokról.

Bajnai Gordon gazdasági miniszter elmondta: az általa péntek reggelre összehívott Gazdasági Egyeztető Fórum résztvevői egyetértettek abban, hogy nem néhány hétig tartó, "szokásos pénzügyi-tőzsdei válságról van szó". Megállapították, hogy ezt a válságot megúszni nem lehet, jobban, vagy kevésbé jól lehet belőle kijönni, attól függően, hogy "mennyire bölcsen cselekszünk".
A miniszter hozzátette: abban is egyetértés volt, hogy minden más szempontot megelőzően, minden rendelkezésre álló erőforrással a stabilitást kell első helyen erősíteni.

Minden, a költségvetésben felszabaduló forrást elsősorban kiadáscsökkentésre és adósságcsökkentésre fordítsanak, és csak ezt követheti az adócsökkentés - ezt kérte az egyezető fórum a kormánytól a gazdasági miniszter szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását