2024. április 29. - Péter

Már a kínaiak is vizsgálják a tornászlányok korát

Nemcsak a Nemzetközi, hanem a Kínai Tornász Szövetség is vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy Jang Jün (Yang Yun) és Tung Fang-hsziao (Dong Fangxiao) elérte-e az előírt 16 éves korminimumot a 2000-es sydneyi olimpia évében.
2008. október 8. szerda 09:57 - Hírextra
A két versenyző tagja volt a nyolc évvel ezelőtt bronzérmes női válogatottnak, ám nem tudni pontosan, mikor is születtek.

Tung az idei pekingi játékokon már technikai munkatársként dolgozott, és születési adatai szerint 1986. január 23-án látta meg a napvilágot. Amikor Sydneyben szerepelt, még 1983. január 20. volt feltüntetve születési dátumként. Saját honlapján arról írt, hogy a kínai horoszkóp szerint a bivaly (ökör) évében született, ez 1985. február 20. és 1986. január 20. közötti időszakot jelent.

Jang egy tavaly júniusi interjúban azt mondta, hogy 14 éves volt a sydneyi olimpia alatt, majd az AP amerikai hírügynökség kérdésére azt közölte: elrontotta a beszédét.

A szabályok értelmében csak azok versenyezhetnek az olimpián, akik a játékok évében betöltik vagy betöltötték 16. életévüket.

"A helyi hatóságoktól bekértük a tornászok papírjait, és az életkorokat is. A mi feladatunk csak az volt, hogy a legjobbakat válasszuk ki közülük" - jegyezte meg Csou Csiu-zsuj (Zhou Qiurui), a Kínai Tornász Szövetség szóvivője.

A nemzetközi szövetség másfél hónapos vizsgálata után a múlt héten derült ki, hogy az idei pekingi olimpián aranyérmes kínai női válogatott három tagja - Ho Ko-hszin (He Kexin), Csiang Jü-jüan (Jiang Yuyuan) és Jang Ji-lin (Yang Yilin) - megfelelt a korelőírásoknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását