2024. május 16. - Mózes, Botond

Fidesz és a parlamenti többség

A Fidesz szerint az adótörvényeknek nincs meg a parlamenti többségük, ezért a kormánynak vissza kellene vonnia a javaslatot, a költségvetési törvénnyel együtt - Tállai András, az ellenzéki párt szakpolitikusa sajtótájékoztatón összegezte a szerdai parlame
2008. október 8. szerda 19:56 - Hírextra
A szerdai általános vita alapján Tállai András kijelentette: a benyújtott adótörvénycsomagnak a parlamentben nincs többsége, az ellenzéki pártok elutasítják, ezért a Fidesz azt kéri és javasolja, hogy a kormány vonja vissza az adótörvényeket és a költségvetési törvényt is.

Szerinte a kormány javaslatában egy enyhe adókönnyítéssel komoly adóemelés áll szemben, a javaslat legnagyobb hiányosságának pedig azt nevezte, hogy nem reagál a világban bekövetkezett pénzügyi folyamatokra.

Tartalékokat kell képezni, fel kell készülni arra, hogy sokkal nehezebb lesz az ország finanszírozása, és arra is, hogy nem lesz tartható a kormány által tervezett háromszázalékos növekedés - mondta Tállai András.

Mint mondta, a vitában minden ellenzéki párt felvetette, hogy a világban kialakult pénzügyi válság problémájára az adócsökkentés lehetne az egyik követendő megoldás.Szerinte ezért "izgalmas" lesz a kisebbségi kormány számára a módosító indítványokról szóló október 27-i szavazás, mert elképzelhető, hogy az ellenzéki pártok adócsökkentő javaslatai meg fogják kapni a többséget a parlamentben.

Úgy vélte: így lehetséges, hogy a benyújtott adótörvényekhez képest lényegesen nagyobb köztehercsökkentést tud elfogadni az Országgyűlés ellenzéki többsége.

Az MTI kérdésére, hogy a Fidesz milyen módosító indítványokat nyújt majd be, Tállai András elmondta: a Fidesz alapvetően a vállalkozásokat és a családokat akarja segíteni, így javaslatot tesznek majd a társasági adó jelenlegi szinten tartására, az áfa csökkentésére, a családi adózás kiterjesztésére és az iskoláztatási támogatás nagyobb összegű adómentességére is. Hozzátette: a járulékcsökkentés ügyében csütörtökön döntenek.

Tállai András arról is beszélt, hogy a World Economic Forum nemzetközi versenyképességi listáján Magyarország 15 helyet csúszott vissza, miközben a közép-európai országok javítottak mutatókon. Szerinte ez is azt támasztja alá, hogy a kisebbségi kormány alkalmatlan a pénzügyi válság kezelésére, ezért vissza kell adnia a mandátumát, és előre hozott választásokra van szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását