2024. május 20. - Bernát, Felícia

Forgalomkorlátozások a NATO-csúcs ideje alatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a NATO-tanácskozás miatt vasárnapig Budapesten - közölte a Városháza kommunikációs igazgatója kedden az MTI-vel.Nyáry Krisztián elmondta: a Főpolgármesteri Kabinet kedden tájékozódott a várható forgalomkorlátozásokról
2008. október 7. kedd 17:13 - Hírextra
A Köztársasági Őrezred jelezte a főpolgármesteri hivatalnak, hogy biztonsági okból több helyen várakozási és behajtási korlátozásokra lesz szükség.

A kabinet elé benyújtott előterjesztés rögzíti: a főpolgármesteri hivatal képviselője a biztosítás szükségességének elismerése mellett kérte, hogy a már meglévő korlátozásokra tekintettel az őrezred gyakoroljon önmérsékletet, s ennek eredményeként az őrezred és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) operatív módon, helyszíni biztosítással hajtsa végre a rendezvény biztosítását.

Eszerint tilos megállni hétfőtől vasárnapig a XIII. kerületi Bessenyei utca mindkét oldalán a Hegedűs Gyula utca és a Pannónia utca között.Megállási tilalom érvényes kedd este 8 órától pénteken 24 óráig az V. és a IX. kerületben több helyen, így az Apáczai-Csere János utca mindkét oldalán, a pesti alsó rakparton a Közraktár utca és a Garibaldi utca között (a felhajtókon is), a Dorottya utca mindkét oldalán a Roosevelt tér és a Szende Pál utca között, a Szende Pál utca mindkét oldalán, a Vigadó utca mindkét oldalán a Vörösmarty tér és az Apáczai-Csere János utca között, továbbá a Deák Ferenc utca, a Türr István utca, az Aranykéz utca, a Régiposta utca, a Galamb utca és a Pesti Barnabás utca mindkét oldalán.

Tilos megállni szerda este 8 órától csütörtökön 15 óráig a Kossuth téren, a Balassi Bálint utca mindkét oldalán a Kossuth tér és a Balaton utca között, a Szalay utca mindkét oldalán a Kossuth tér és a Honvéd utca között, az Alkotmány utca mindkét oldalán a Kossuth tér és a Honvéd utca között, a Vajkay utca mindkét oldalán, valamint a Széchenyi felső rakparton a Kossuth tér és a Markó utca között.

Csütörtök reggel 6 órától 24 óráig a Városligetben az Állatkerti körút mindkét oldalán, a Hősök tere és az Állatkerti körút között, a Hősök terén körben, az Olof Palme sétány mindkét oldalán, a Hősök tere és a Műcsarnok között, és a Műjégpálya előtt is tilos lesz megállni.

A delegációk közlekedése miatt szakaszosan és időszakosan lezárják csütörtök délelőtt és péntek délután a Ferihegyi repülőtér - 4. számú főút - Ferihegyi repülőtérre vezető út - Üllői út - Haller utca - Soroksári út - Közraktár utca - pesti alsó rakpart - Roosevelt tér - Apáczai-Csere János utca útvonalat, továbbá az Üllői utat, a József körutat, az Erzsébet körutat, a Teréz körutat, az Oktogont, az Andrássy utat, a József Attila utcát, a Roosevelt teret és az Apáczai-Csere János utcát.
Csütörtökön 0 órától pénteken 24 óráig kétirányú lesz az V. kerületben a Türr István utca, az Aranykéz utca, a Régiposta utca és a Galamb utca.

Ezekhez az intézkedésekhez az őrezred nem kért forgalomtechnikai kezelői hozzájárulást a főpolgármesteri hivataltól, az intézkedéseket operatív módon, jelzőtáblákkal és helyszíni biztosítással valósítják meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását