2024. május 10. - Ármin, Pálma

Sötétbe borul a Broadway

Péntek este egy percre elsötétülnek a New York-i Broadway színházai, hogy így tisztelegjenek a napokban elhunyt Paul Newman emléke előtt.Az amerikai nagyváros híres színházi negyedében az esti előadások elején, amikor a függöny felgördül, egyperces néma c
2008. október 3. péntek 17:45 - Hírextra
Newman - akinak apja Magyarországról vándorolt be az Egyesült Államokba - 1925. január 26-án született az Ohio állambeli Shaker Heightsban. Nemcsak hollywoodi nagyság és világhírű filmek sztárja volt.

A Broadway-n öt produkcióban is szerepelt, először 1953-ban William Inge Piknik című darabjában. 1955-ben színpadra lépett Joseph Hayes Lidérces órák című bűnügyi drámájában, majd 1959-ben Tennessee Williams Az ifjúság édes madara című darabjában (az azonos című filmben is játszott).
A színész 1964-ben együtt szerepelt feleségével, Joanne Woodwarddel egy vígjátékban, James Costigan Csak egy csók című darabjában.

Utolsó broadway-i szereplése 2002-ben volt: A mi kis városunk című Thornton Wilder-színmű felújított változatának rendezéséért Tony-jelölést kapott.

Paul Newman, aki 2007-ben vonult vissza a színészkedéstől, mindig kereste az új kihívásokat, idén szerette volna színpadra állítani John Steinbeck Egerek és emberek című darabját a Connecticut állambeli Westportban.

A broadway-i színházakat tömörítő szövetség, a Broadway League közlése szerint a teátrumok fénye pontban este nyolckor egy percre kialszik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását