2024. április 30. - Katalin, Kitti

Moszkvai légi taxi

Megkezdte működését az első moszkvai légi taxiszolgálat a hétvégén két, egyenként ötszemélyes helikopterrel.
2008. szeptember 22. hétfő 06:41 - Hírextra
A dolog szépséghibája, hogy az örökös moszkvai dugók elkerülésére a légi taxi csak korlátozott mértékben alkalmas, ugyanis a város légterében kizárólag a különleges szolgálatok, valamint a rendkívüli helyzetek minisztériumának gépei repülhetnek.

Szabadon szállíthatják azonban utasaikat a Heliexpress néven bejegyzett cég helikopterei a moszkvai repülőterek között, no meg a központi szövetségi körzet városaiba, például Nyizsnyij Novgorodba, Kalugába, Vlagyimirba, vagy Tverbe, de akár a kedves utas dácsájára is, ha van a közelben egy szabad mező, ahol leszállhat a helikopter.

A mulatság nem olcsó, mivel egy óra repülés 52 ezer rubelbe (364 ezer forint) kerül. Igaz, ez az összeg öt utas között oszlik - vagy legalábbis oszolhat - meg. A számlát - akárcsak a földi taxikban - a taxaméter jelzi, csak a helikopternél ez nem a megtett kilométereket és az állásidőket, hanem az időt méri.

A Vnukovo 3 repülőtérről a Seremetyevo repülőtérre a repülési idő például mindössze 13 perc, ami utasonként 2353 rubel (16 ezer forint), s ez már nem is egészen a kétszerese csupán annak, amit a normál taxin megtett útért kellene fizetni, miközben az utóbbi esetében a dugók miatt az út akár órákig is eltarthat.

Megrendelni a helikoptert a tervezett indulás előtt két órával kell - mint a szovjet időkben a sima taxit -, telefonon, vagy a cég honlapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását