2024. április 29. - Péter

Sok a fogbeteg

Mélypontra jutott a lakosság fogainak egészségi állapota Ukrajnában, ahol az emberek mintegy 80 százalékának rosszak a fogai - közölte kijevi sajtókonferenciáján Larisza Szidelnikova, az Ukrán Fogbetegség-megelőző és Gyermekfogászati Szövetség elnökhelyet
2008. szeptember 19. péntek 07:49 - Hírextra
A szakember elmondta: az egész országot lefedő vizsgálatok bizonyítják, hogy Ukrajnában a 18 és 40 év közötti, legkedvezőbb helyzetű korcsoportba tartozó személyek szinte mindegyikének van valamilyen fog- vagy ínybetegsége. Elkeserítőnek nevezte, hogy a lakosság 70 százalékánál az ínybetegségek a fogak megbetegedésével párosulnak - írta az UNIAN hírügynökség.

Szidelnikova kifejtette: a közelmúltig Ukrajnában az a nézet uralkodott, hogy a lakosság fogazatának állapota azokban a - főként nyugati - régiókban a legrosszabb, ahol alacsony az ivóvíz fluortartalma. Mostanra azonban - emlékeztetett - a fogászati problémák kiegyenlítődtek, immár nem régiófüggőek. Mint fogalmazott, Ukrajnára is érvényes az a kutatók által bizonyított tény, hogy közvetlen összefüggés van a szájhigiéné és a fogak állapota között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását