2024. május 19. - Ivó, Milán

Álljt mondanak az átköltöztetéseknek

Azonnal szüntesse be a ferencvárosi önkormányzat a szociális okokból lakásra szorulók szervezett átköltöztetését Csepelre - szólította fel a csepeli önkormányzat pénteken, az MTI-hez is eljuttatott közleményében Ferencvárost.
2008. szeptember 19. péntek 12:31 - Hírextra
Mint írják: a csepeli képviselők határozottan felemelik szavukat az ellen, hogy más önkormányzatok csoportosan Csepelre költöztessék a rászorulókat, visszaélve az általuk kényszerhelyzetbe hozott emberek kiszolgáltatottságával.

Csepel önkormányzata arra is felszólítja a IX. kerületet, hogy a képviselő-testület az együttműködés és a korábban Csepelre költöztetett családok szociális helyzetének rendezése érdekében az elvárható intézkedéseket tegye meg - áll a XXI. kerület kommünikéjében.
Közleményükben kérték az állami, fővárosi és érdekvédelmi szervezeteket, hogy vizsgálják meg: milyen eszközökkel lehet megelőzni az önkormányzatok közötti együttműködést sértő hasonló esetek megismétlődését.

Korábban a Ferencvárosból kiköltöztetett romák helyzetének rendezését javasolta a Fővárosi Közgyűlésnek Németh Szilárd, a főváros esélyegyenlőségi és kisebbségi bizottságának fideszes elnöke a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) elnökének kezdeményezésére.

Makai István, a FCÖ elnöke szerint az eset annak a folyamatnak lehet a része, amelynek során a belső kerületeket, így például a felújított Ferencvárost "cigánymentesítik".
A ferencvárosi önkormányzat az MTI-nek korábban küldött közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az említett családdal két bérlő és két további "együtt költözőre" kötött bérleti szerződést a ferencvárosi önkormányzat, nem pedig összesen 17-re.

Az önkormányzat ugyanakkor azt hangoztatta, hogy nem tudják a lakók elhelyezésének intézésénél szempontként figyelembe venni, hogy "az új lakásba beköltözni szándékozók száma a szerződésben foglaltakon felül jelentősen emelkedik".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását