2024. május 16. - Mózes, Botond

A nógrádi rendőrök dicsérete

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a legjobb nyomolvasók, ők nyerték a bűnügyi technikusok országos versenyét Nyíregyházán pénteken. A kétnapos viadalon a nógrádi rendőrök a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapatá
2008. szeptember 19. péntek 18:29 - Hírextra
A Nyíregyházán rendezett III. országos bűnügyi technikusi versenyen az ország 19 megyei és budapesti főkapitányságának csapatai vettek részt, egyaránt összemérték elméleti és gyakorlati felkészültségüket. Az utóbbiban mesterséges gyilkossági, vagy öngyilkossági helyszíneken kellett nyomokat keresniük és rögzíteniük a képzeletbeli nyomozás elindításához, vagy a későbbi bizonyításhoz. A szabolcsi rendezők megtörtént eseteket is alapul vettek a gyakorlati verseny helyszíneinek kialakításánál, és számítógépes fantomrajz-készítés, valamint kábítószer keresés is a feladatok közé tartozott - mondta el a házigazda szabolcs-szatmár-beregi főkapitányság sajtószóvivője, Fülöp Gergely az MTI-nek.

Elméletben tesztkérdésekre kellett válaszolni, s a helyes következtetések levonása egyfajta továbbképzésként is szolgált a bűnügyi technikusi számára.

A házigazda szabolcsi főkapitányság - a verseny tisztaságát szem előtt tartva - nem indított csapatot, versenyen kívül a fehérgyarmati bűnügyi technikusok képviselték a nyírségi színeket, akik pontjaik alapján a negyedikek lettek. Teljesítményüket a rivális csapatok is elismerték, hiszen a városi kapitányságok bűnügyi technikusai nem vesznek részt az életellenes bűncselekmények helyszínelésében, a versenyen viszont ilyen feladatokkal találták szembe magukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását