2024. május 12. - Pongrác

Lemondott a vezér

Közös megegyezéssel távozott posztjáról a Fővárosi Vízművek Zrt. vezérigazgatója, Haranghy Csaba - tudta meg az MTI a cég többségi tulajdonosa, a fővárosi önkormányzat képviselőitől szerdán.
2008. szeptember 17. szerda 13:48 - Hírextra
Tájékoztatásuk szerint a társaság igazgatósága kedden hozzájárult a vezérigazgató távozásához, s ez a társaság október 2-i közgyűlésén válik véglegessé. A gazdasági vezérigazgató-helyettesből hat éve a cég első emberévé előlépett Haranghyt az igazgatóság azonnali hatállyal, szerdai nappal mentesítette a munkavégzés alól. Feladatait még kedden átadta a befektetők bizalmát élvező Keszler Ferenc gazdasági vezérigazgató-helyettesnek, s azóta elérhetetlenné vált. Az MTI szerdai telefonos megkeresésére nem reagált.

Haranghy Csaba helyzete tavasszal rendült meg, amikor a posztra jelölési joggal rendelkező külföldi tulajdonosok bizalmát elvesztette. A befektetők ekkor engedni kényszerültek a fővárosnak a menedzsmentdíjuk, sikerdíjuk mértékéről folytatott többéves vitában. Ennek részeként a megállapodás hiányában évek óta felhalmozódott hétmilliárd forintos sikerdíjból a francia-német befektetők kétmilliárdról lemondtak, egymilliárd forint pedig osztalékként az önkormányzathoz került.

Ezt követően a befektetők álláspontjának megfelelően az igazgatóság megvonta a nyilatkozati jogát Haranghynak, akinek aláírási jogát egy jelképes összegre, tízmillió forintra korlátozták.

A helyzetet korábbi lapértesülések szerint bonyolította az, hogy miközben az önkormányzati tulajdonos egyik képviselője, Demszky Gábor főpolgármester többször is bizalmáról biztosította Haranghy Csabát, a városüzemeltetési főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós (MSZP) hajlott a befektetők véleményének elfogadására.

A menedzsmentdíj-vita egyébként a főpolgármester-helyettes érdemeként került nyugvópontra az önkormányzat májusi közgyűlésén.

Hagyó Miklós az MTI szerdai megkeresésére ez ügyben csupán annyit kívánt elmondani, hogy a vezérigazgató-váltás egy folyamat volt. Erről tájékoztatást kaptak az igazgatóságban többségben lévő befektetőktől, akik már a nyáron lépéseket tettek ez ügyben. Hozzátette, hogy a következő napokban, hetekben az önkormányzat egyeztetni fog a befektetőkkel arról, hogy a vezérigazgató-jelölési jogukkal milyen módon kívánnak élni.

Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a jelenlegi ismereteik alapján nem támogatják Haranghy Csaba felmentését, és részletesen tájékozódni kívánnak a körülményekről. Tarlós István rendkívül furcsának tartja azt, hogy a cégtulajdonos önkormányzat gazdasági bizottságának keddi ülésén az ellenzéki felvetésekre semmilyen tájékoztatást nem kaptak az üléssel egy időben zajló vezérigazgató-váltásról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását