2024. április 28. - Valéria

Aszály és vízhiány

Az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottsága szerdán szavazott az e témában készülő jelentéstervezetéről, melynek eredményeként elfogadta az Olajos Péter MDF EP képviselő által előterjesztett javaslatokat is.
2008. szeptember 12. péntek 10:25 - Hírextra
A szóban forgó jelentés a jól ismert lex Rábával egyetemben a Vízkeretirányelv (VKI) része, és kiemelt fontossággal bír Magyarország számára. "A VKI megvalósításában egyébként élen járunk. Ennél már csak az lenne örömtelibb, ha a velünk közös vízgyűjtővel rendelkező országok is hasonlóan cselekednének." – nyilatkozta a szavazást követően Olajos Péter.

A képviselő szerint azonban semmiképp sem szabad elbízni magunkat, hiszen hazánkat mindkét jelenség sújtja, és tennivaló bőven akad.

Úgy vélte először is sokkal nagyobb hangsúlyt kellene helyezni a szennyvíz újrahasznosítására, mint ahogy azt jelenleg tesszük, ráadásul ezt az Európai Unió is támogatja.

Olajos másik nagy elmaradásunkként a víztakarékos WC-k használatát említette, illetve annak hiányát. Mint fogalmazott "Ausztráliában már nem is ismerik az általunk használatos verziót." Hozzátette: "ez a lemaradás persze nem hárítható teljes mértékben a lakosságra, a felelősség sokkal inkább az államot terheli, akinek a víztakarékosság jegyében kedvező árpolitikával kellene támogatnia a korszerű megoldásokat."
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását