2024. április 26. - Ervin

Egy hónapig ingyen mérnek vérnyomást

Hétfőtől egy hónapon keresztül országszerte ingyen mérnek vérnyomást és nyújtanak életmódváltási tanácsadást 134, gyógyászati segédeszközöket forgalmazó boltban - mondta Hagymási Miklós, a Forgalmazók az Egészségért Szövetség (FESZ) elnöke, csütörtöki saj
2008. szeptember 11. csütörtök 14:38 - Hírextra
Az akcióban részt vevő boltokban - a vérnyomásmérésen kívül - életmódváltási tanácsadást is nyújt a személyzet: felhívják a figyelmet a legfontosabb kockázati tényezőkre és a megelőzés lehetőségeire - mondta az elnök, hozzátéve: ha az emberek kerülik a kockázati tényezőket (például: dohányzás, alkoholfogyasztás, mozgáshiány, magas konyhasó-bevitel) és rendszeresen mérik a vérnyomásukat, megelőzhetik a hipertónia okozta súlyos szövődményeket.

A szövetség azért próbálja a vérnyomásmérést népszerűsíteni, mert a magyar emberek 15-20 százaléka szenved ebben a betegségben - körülbelül minden ötödik embert érint - és sokan nem törődnek vele megfelelően. Egyesek nem is tudnak róla, mások elhanyagolják. Szedik ugyan a háziorvos által felírt gyógyszert, de az életmódjukon nem változtatnak - mondta Hagymási Miklós, aki szerint, ha az emberek felismernék a megelőzés jelentőségét, akkor a magas vérnyomást könnyen lehetne csökkenteni.

Az akcióban részt vevő üzletek listája csütörtökön kerül fel a szövetség honlapjára. (www.gyogyasz.hu)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását