2024. április 28. - Valéria

Jönnek az erős minilaptopok

A miniatűr laptopok (UMPC-k, nettopok, netbookok, ahogy tetszik) eddig nem azért voltak népszerűek, mert olyan bivalyerősek lettek volna. Komoly gépet igénylő megoldásokhoz nem is igazán voltak javallottak. Mostanáig. Jönnek ugyanis a komolyabb kicsikék.
2008. szeptember 9. kedd 15:00 - Hírextra
Elsőként az EEE-szériával már nagyot szakító Asus jelentkezik egy új géppel: specifikációi bíztatóak. Az N10 névre hallgató kis okos masinát mindennel ellátták, amire szükség lehet. 1,6 Ghz-s Intel atom N270 processzor, két gigabyte RAM, 250 GB-s merevlemez, NVIDIA GeForce 9300M GS grafikus chip, HDMI-kimenet, ujjlenyomat-olvasó, 802.11a/b/g/n WiFi, beépített 1,3 megapixeles webkamera, Windows Vista Business (vagy Linux), Express Card foglalat, Bluetooth, kártyaolvasó – mindez elvileg benne lesz a csúcsmodellben. Ja, 10,2 collos képátló mellett.

Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen? Nem teljesen. Az árát minden bizonnyal megkérik majd, de lesznek talán olcsóbb változatok is – egyet már elő lehet jegyezni 849 dollárért (ami nagyjából 143 ezer forintot jelent, persze a hosszú úton ez alaposan drágulhat).

Ez az a gép, amit már bármire kényelmesen lehet használni – és az ára is akceptálható lesz, ha ebben a formában tényleg létezik majd.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását