2024. április 29. - Péter

Nekünk hány Peking kell?

A KDNP arra kéri Gyenesei István sportot felügyelő minisztert, hogy ne kössék meg az egyszereplős pályázaton nyertes céggel a Tüskecsarnok funkcióváltására vonatkozó szerződést. Fejezzék be az építkezést, és a központot Kolonics György Nemzeti Sportcentru
2008. szeptember 5. péntek 16:30 - Hírextra
A KDNP arra kéri Gyenesei István sportot felügyelő minisztert, hogy ne kössék meg az egyszereplős pályázaton nyertes céggel a Tüskecsarnok funkcióváltására vonatkozó szerződést. Fejezzék be az építkezést, és a központot Kolonics György Nemzeti Sportcentrumnak nevezzék el.

Kisebb beruházással nagy szolgálatot tennének a hazai sport újbóli fellendülésének. Az olimpián elért gyenge eredmény is azt mutatja, hogy a magyar sportnak nagyobb támogatásra van szüksége. Ne csak közvetlenül olimpia előtt adjanak pár százmilliót a sportági szakszövetségeknek.

Molnár Gyula újbudai polgármester pedig ne csak azzal mutassa ki sportszeretetét, hogy első osztályon utazik Pekingbe, hanem azzal is, hogy segít megakadályozni a funkcióváltást. Nagyon reméljük többet senki nem enged meg magának olyan vállalhatatlan mondatokat, mint Szekeres Imre honvédelmi miniszter a Pekingbe tartó repülőn, amikor az olimpiára utazó sportolókkal találkozott a fedélzeten: „Mit keresnek sportolók az első osztályon?!”

Természetesen nem csak pénzbeli támogatásra van szükség. Biztosítani kell a sportolók számára azt is, hogy megfelelő körülmények között tudjanak felkészülni a világversenyekre. A Tüske kiváló hely lenne erre, és arra is, hogy kineveljék az utánpótlást. A Tüskecsarnok alkalmas lenne világversenyek megrendezésére, otthont adhatna a 2011-es férfi kézilabda vb-nek, a 2012-es jégkorong vb-nek és egyéb vízi sportversenyeknek. Mind a tömegsport, mind a versenysport számára szükséges lenne egy ilyen multifunkcionális központ.

A KDNP elfogadhatatlannak tartja a funkcióváltást, ezért arra kéri Gyenesei István sportot felügyelő minisztert, hogy ne kössék meg az egyszereplős pályázaton nyertes céggel a Tüskecsarnokra vonatkozó szerződést. Fejezzék be az építkezést, és a központot Kolonics György Nemzeti Sportcentrumnak nevezzék el.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását