2024. április 28. - Valéria

Palin lenyűgözte a republikánus konvenció résztvevőit

Miközben viharos tapssal kísért beszédet mondott a republikánusok gyűlésén Sarah Palin amerikai alelnökjelölt, továbbra sem tűntek el a vele kapcsolatos kellemetlen kérdések. Az amerikai elnökségre pályázó John McCain a korábban országosan ismeretlen alas
2008. szeptember 4. csütörtök 21:00 - Hírextra
Egyszerű, átlagos anyaként mutatkozott be az ünneplő tömeg előtt Sarah Palin alaszkai kormányzó, az amerikai republikánusok jelölőgyűlésén. A 43 éves és egy héttel ezelőtt még országosan ismeretlen politikusasszony volt a konvenció fő attrakciója, annak ellenére, hogy annak célja az volt, hogy hivatalosan is elnökjelöltnek mondja ki John McCaint.

Tőrdöfés Obamának

A Palin körül máris botrányokat kereső médiának és a demokratáknak a kormányzó azzal vágott vissza, hogy sokkal több fontos döntést hozott meg, mint Barack Obama, a demokrata elnökjelölt. "Kormányzói kinevezésem előtt polgármester voltam - ami azt jelentette, hogy valódi felelősségem és feladataim voltak" - döfte bele a tőrt az eddig csak szenátorságig jutott Obamába.

Palin, aki a fegyvertartás híve, emellett elitizmussal is megvádolta főnöke vetélytársát, és azt mondta: Obama lenézi a vallásukhoz és fegyvereikhez ragaszkodó egyszerű vidéki embereket.

McCain közben Obama retorikáját ellopva arra figyelmeztette Washingtont: jobb, ha az öregfiúk bennfentes hálózata vigyáz, mert Palinnel változást hoznak a politikába. Az alaszkai kormányzó ezt azzal erősítette meg, hogy "ő nem azért megy Washingtonba, hogy a kommentátorok kegyeit keresse, hanem, hogy az ország népét szolgálja".

A családi értékek iránti elhivatottságát bizonyítandó Palin bemutatta férjét, akivel a középiskolában ismerkedtek meg, de, ahogy fogalmazott: "öt gyerekkel és két évtizeddel később még mindig a pasim".

A vizsgálat a választásig elhúzódhat

A korábban kevéssé ismert alaszkai kormányzó múltja után azonban azonnal megindult a kutakodás. Először jött a hír, hogy tizenéves lánya terhes, de nincs férjnél, majd az, hogy Palin az alaszkai rendőri vezetőknél lobbizott egy családi ügyben.

A Washington Post szerint a kormányzó e-maileket küldött az állam legmagasabb rangú rendőri vezetőjének, és bírálta, hogy egyik tisztjüktől nem vonták be a fegyvert - csakhogy az illető Palin sógora volt, aki válófélben volt a politikus nővérétől.

Walt Monegan közbiztonsági főfelügyelő azt mondta a lapnak: Palin és családja nyomást gyakorolt rá, hogy mondjon fel a kormányzó sógorának, aki állítólag azzal fenyegetőzött, hogy megöli Palin apját. A kormányzó később eltávolította Monegant, de tagadta, hogy ez összefüggésben állt volna szerinte mentálisan instabil sógor ügyével.

Az ügyben az alaszkai törvényhozás vizsgálatot indított, de akár október végéig - az elnökválasztást megelőző napokig - is húzódhat annak megállapítása, hogy a most ünnepelt kormányzó visszaélt-e hivatali pozíciójával.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását