2024. május 16. - Mózes, Botond

Ötszörösére emelték a panelfelújítási támogatást

Ötszörösére, félmilliárd forintra emelte a panelfelújítási támogatást Rákospalota, Pestújhely és Újpalota önkormányzata; ha valamennyi pályázat állami támogatást is kap, az azt jelenti, hogy jövőre a városrész minden második panelépülete megújulhat - közö
2008. szeptember 4. csütörtök 13:43 - Hírextra
A képviselő-testület egyhangú döntése értelmében az idei 100 millió forintos pályázati keret mellé további 400 millió forint hitelt vesz fel az önkormányzat - mondta el Hajdu László (MSZP).
A kerület azt követően döntött így, hogy a meghirdetett idei panelkorszerűsítési programra 27 épület adott be pályázatot.

A társasházak legfeljebb húszmillió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak az önkormányzattól abban az esetben, ha a beruházáshoz állami támogatást is nyernek. Az érintett lakókra jutó önrész meghaladja az 1,1 milliárd forintot.

A XV. kerületben eddig 18 panelépületet korszerűsítettek. Amennyiben a most pályázó 27 társasház is megkapja a hiányzó állami támogatást, akkor a városrész minden második panelháza megújulhat.
A kerületben álló újpalotai lakótelepet 40 évvel ezelőtt kezdték el építeni egy szántóföld közepén, mára a közösség száma meghaladja a 38 ezret.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását