2024. május 19. - Ivó, Milán

Erőszakot dicsőítettek a Wanted-plakátok

"A fegyverhasználatot és az erőszakot dicsőítik" - határozott a brit reklámfelügyelet, és úgy ítélte meg, hogy Angelina Jolie Wanted című akciófilmjének plakátjai, amelyek miatt többen panasszal fordultak a testülethez, nem valók gyermekszemeknek.
2008. szeptember 4. csütörtök 08:23 - Hírextra
Az egyik inkriminált poszteren Jolie arca látszik félprofilból, amint szeme a kezében tartott jókora csillogó revolverre szegeződik. A másik grafikán szintén visszatér a portré és a fegyver, s a képen feltűnik egy kilőtt golyó röpte.

A filmet gyártó Universal Pictures arra hivatkozott, hogy a produkció képregény nyomán született, és ezt a stílust igyekeztek felidézni a plakátok is. Azt is nehezményezték, hogy más, durvább és kevésbé stílusos plakátokkal szemben, miért éppen az ő hirdetéseiket marasztalták el.

A reklámfelügyelet (ASA) közölte, hogy 17 panasz érkezett hozzájuk a plakátok megjelenése óta, túlnyomórészt olyanok, amelyek szerint nem gyermekszemeknek való látványt közvetítenek a moziba csalogató képek.

Az ASA végül úgy döntött, hogy mivel a hirdetéseken egy gyönyörű színésznő, akciós jelenet, fegyverrel kapcsolatos képek, provokatív szövegek tűnnek fel, ez összességében valóban elegendő ahhoz, hogy a plakátok a fegyverhasználat és az erőszak dicsőítésének tűnjenek.

A film júniusban került a brit mozikba meglehetős sikerrel. A gyártó szerint már nincsenek kint a reklámplakátok, s nem is tervezik, hogy ismét felhasználják őket - tette hozzá a BBC tudósítása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását