2024. május 16. - Mózes, Botond

Gyurcsány javaslata alapja lehet a költségvetésnek

Gyurcsány Ferenc javaslata alapja lehet az adótörvényeknek és a költségvetésnek - mondta Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettes kedden az MTI-nek. A politikus szerint a kormány többséget szerez majd a jövő évi adókról és büdzséről szóló törvényjavaslatokho
2008. szeptember 2. kedd 14:30 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc olyan javaslatot tett az adótörvényről, amely képes megváltoztatni a terhelést, és képes a gazdaság növekedését előidézni, miközben nem rak szociális terheket az állampolgárokra - hangsúlyozta Szekeres Imre.

Azzal számolok, hogy többséget tudunk teremteni a parlamentben. Olyan programot kell készíteni, amivel mások támogatását is meg tudjuk szerezni - mondta arra a kérdésre, hogy számol-e az SZDSZ-es, MDF-es vagy fideszes támogatással az adótörvények és a költségvetés megszavazásakor.

A szakértői kormány kérdését is az dönti el, hogy az Országgyűlésben a mai kormány többséggel bír-e - tette hozzá.Szekeres Imre megerősítette korábbi álláspontját, amely alapján indulni fog valamelyik tisztségért a szocialista párt idei tisztújításán, azt azonban nem árulta el, milyen pozícióért száll versenybe.

"Amikor ezt munkát elindítjuk, el fogom dönteni, mi az a feladat, amelyet értelmesnek és hasznosnak látok" - mondta a politikus.

Gyurcsány Ferenc egy héttel ezelőtt hozta nyilvánosságra adócsomagját. Az SZDSZ elnöke a hétvégén jelentette be, hogy nem tudják elfogadni a javaslatot. Az MTI-nek nyilatkozó politológusok szerint viszont annak ellenére, hogy az SZDSZ nem fogadja el Gyurcsány Ferenc javaslatcsomagját, a liberálisok át fogják engedni az adótörvényeket és a költségvetést.

Szakértői vélemény szerint az sem kizárt, hogy a többi parlamenti pártban is találnak majd támogatókat a szocialisták az adótörvények és a költségvetés megszavazásához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását