2024. április 29. - Péter

Összeért a Székesfehérvár és a Velencei-tó között a kerékpárút

Már két keréken is biztonságosan megközelíthető lesz Székesfehérvárról a Velencei-tó, hétfőn ugyanis átadták azt a 4, 4 kilométeres kerékpárút-szakaszt, amely a megyeszékhelyet összeköti az üdülőterülettel.
2008. szeptember 1. hétfő 18:24 - Hírextra
Az átadás alkalmából Warvasovszky Tihamér (MSZP) polgármester elmondta: az önkormányzat már korábban kiépítette Székesfehérvár kisfaludi városrészéig a kerékpárutat.

Az új szakasz Kisfaludtól a Császárvíz mellett haladva éri el a dinnyés- pákozdi utat, ahol csatlakozik a 7-es főút mellett a Gárdony felé vezető kerékpárúthoz.

A beruházás megvalósítása 133 millió forintba került, amelyhez 100 millió forintot a Kerékpáros Magyarország-program keretében, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium pályázatán nyert el a város.

Az út építése befejeződött, megkezdődött a műszaki átadás, a biciklisek pedig a hónap végétől használhatják a gyönyörű természeti környezeten át vezető utat - mondta a polgármester.

Beszámolója szerint a megvalósításhoz területcserére, a Császárvíz medrének 335 méter hosszan történt megosztására, az M7-es autópálya alatt átvezető szakaszon pedig egy kis alagút felépítésére volt szükség.

Az új szakasz átadásával 31 kilométerre nőtt a székesfehérvári kerékpárút-hálózat hossza.
Jövőre újabb, mintegy öt kilométernyi szakaszt adnak át. Júniusra készül el az a 170 millió forintos beruházással megvalósuló szakasz, amely lehetővé teszi a Sóstó természetvédelmi terület, Székesfehérvár alsóvárosi területének, továbbá a 15 ezer embernek munkát adó Sóstó Ipari Park kerékpáron történő megközelítését.

A megvalósításhoz szükséges összeget az önkormányzat a Regionális Operatív Program pályázatán nyerte el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását