2024. április 27. - Zita

A velencei kaszinó hasznából restaurálták a Biciklitolvajokat

A szerda este megnyílt Velencei Filmfesztiválon az olasz alkotások között Adriano Celentano és Domenico Modugno kultikus zenés filmjei mellett bemutatják Vittorio de Sica 1948-ban készített Biciklitolvajok című klasszikusát, amelyért a rendező annak idejé
2008. augusztus 28. csütörtök 21:40 - Hírextra
Mauro Pizzigatti, a kaszinó igazgatótanácsának elnöke 2005 óta próbál a rulettek és a black jack közé némi kultúrát is bevinni. Festészeti kiállításokat, koncerteket szervez, hogy, mint a Corriere della Sera című olasz napilapnak nyilatkozta, "a kaszinóra ne csak úgy tekintsenek, mint a hazárdjáték veszélyes helyszínére". A film restaurálásáért fizetett 100 ezer eurót tréfásan "kártérítésnek" nevezi azért a sok veszteségért, amely de Sicát érte a játékasztal mellett.

Manuel de Sica, aki a családban leginkább foglalkozik az apai örökséggel, Pizzigattinak válaszolva elmondta, hogy a 100 ezer euró (23,5 millió forint) csak kis része annak, amit apja a kaszinóban hagyott. "Minden pénzt eljátszott, még a kollégák fizetését is. Adósságot csinált. A játék számára adrenalin volt, de elegáns játékos volt".

A család mindig olyan helyeken nyaralt, ahol működött kaszinó. De Sicát felesége hiába akarta visszafogni, végül ő is eljárt vele a "játékbarlangokba", hogy legalább ellenőrizhesse a férjét. És ő néha még nyert is. A Biciklitolvajokat "előjegyezték" egy Kristály Oroszlánra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását