2024. április 29. - Péter

Futás a rákkutatásért

Immár 18. alkalommal rendezi meg a Fuss a Rákkutatásért! Alapítvány a Kanadai Kereskedelmi Kamarával és a Kanadai Nagykövetséggel karöltve szeptember 14-én jótékonysági futását a Margitszigeti Atlétikai Centrumban.
2008. augusztus 27. szerda 15:47 - Hírextra
A tavalyi esemény regisztrációs díjából, szponzori támogatásából 14 millió forint gyűlt össze, amelyből hét-hétmillió forint értékben kapott műszereket a pályázaton kiválasztott két intézmény: a budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar III. sz. Belgyógyászati Klinika, amely júniusban vehette át a berendezéseket, valamint a II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, amely szerdán kapta meg az endoszkópos nőgyógyászati műszereket.

A szervezők folytatják a halálos kór elleni küzdelmet és immáron 18. alkalommal, szeptember 14-én (vasárnap), 11 órai kezdettel, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban ismét megrendezik a jótékonysági futást.

Kezdetben maroknyi csapat futott a Margitszigeten, tavaly már ezrek vettek részt a Fuss a rákkutatásért! rendezvényen. Minél többen csatlakoznak a kezdeményezéshez, annál több pénz jut a rákkutatás támogatására. Az alapítvány munkatársai nem számolnak el az eseménnyel kapcsolatban semmilyen költséget, a befolyt összeget egy az egyben jótékony célra fordítják, azaz a betegek kezelésének megkönnyítésére.

A Fuss a rákkutatásért! Alapítvány az évek során összesen 140 millió forintot gyűjtött össze és adott át különböző berendezések formájában a magyarországi rákkutatás fejlesztésére és vált ezáltal a rákellenes küzdelem egyik legnagyobb hazai civil adományozójává.

A futást egy kanadai fiatal ember története indította el: Terry Fox 18 éves korában csontrák következtében elvesztette egyik lábát. Annak érdekében, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a betegségre elhatározta: műlábbal keresztülfutja Kanadát és közben a rákkutatásra gyűjt adományokat. Terry Foxnak a futás 143. napján meg kellett állnia, a rák átterjedt tüdejére.

A fiatalember néhány hónapon belül meghalt. Sportteljesítménye azonban hagyományt teremtett, a világ számos országában rendeznek Terry Foxra és a betegségre a figyelmet felhívó rendezvényt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását