2024. május 3. - Tímea, Irma

Elfogták a legkeresettebb bűnözőt

Elfogták a legkeresettebb görög bűnözőt, aki 2006-ban helikopterrel szökött meg Görögország legnagyobb börtönéből.
2008. augusztus 21. csütörtök 16:48 - Hírextra
Vaszilisz Palaiokosztasz a bank- és emberrablás specialistája. Éppen 25 éves börtönbüntetésének hetedik évét töltötte, amikor 2006 júniusában megszökött az athéni Koridallosz börtönből. Az őrök először azt hitték, hogy rendőrségi helikopter landol a börtönudvaron, és amikor a benne ülők könnygázgránátokat dobáltak szét, már nem tudták megakadályozni a kitörést.

Huszonnegyedik hónapja körözték, amikor bandájával idén júniusban elrabolta az egyik legsikeresebb görög üzletembert, George Milonaszt. Az iparmágnást két hét után elengedték. A váltságdíj pontos összegét a Milonasz család nem hozta nyilvánosságra.

Palaiokosztaszt és három társát csütörtökre virradó éjjel fogták el. A nyomozókat a tettesek feltűnően költekező életmódja és a nyilvántartott sorszámú bankjegyek vezették nyomra. "Hetente jártak kaszinóba és alkalmanként több tízezer eurót vertek el" - mondta egy rendőrségi szóvivő.

Egyébként Vaszilisz Palaiokosztasz bátyja, Nikosz is híres bűnöző. A gyanú szerint ő tervelte ki és hajtotta végre az akciófilmbe illő szöktetést a Koridalloszból. Nikosz jól ismeri a börtönt, szökött is már onnan, 1990-ben. Azóta is körözik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását