2024. május 17. - Paszkál

Lenyomtuk a görögöket

Magyarország-Görögország 17-6, vége. A magyar csapat símán lépett el a görög válogatott mellett. Az első negyed 7:1-es kiütése után az ellenfélnek esélye sem volt összeszedni magát.
2008. augusztus 12. kedd 09:06 - Hírextra
A csoport, 2. forduló:
Magyarország-Gögörország 17-6 (7-2, 2-2, 4-1, 4-1)
--------------------------------------------------
Peking, 1000 néző
Magyarország:
Szécsi Zoltán - Varga Tamás, Kásás Tamás 1, Kiss Gergely 1, Benedek Tibor 3, Biros Péter 3, Molnár Tamás 3
Csere: Gergely István, Madaras Norbert 2, Varga Dénes 1, Kis Gábor, Varga Dániel 2, Hosnyánszky Norbert 1
A görög gólszerzők: Anasztasziosz Szkizasz 2, Antoniosz Vlontakisz, Jannisz Tomakosz, Dimitrosz Miteludisz, Georgiosz Afrudakisz 1-1

Magyar góllal kezdődött a mérkőzés: Benedek szerelt, végigvitte a labdát és kíméletlenül bevágta, akárcsak egy perccel később Madaras emberelőnyből. A csaknem a közönség felét kitevő magyar tábor azonnal rákezdett a "Játszik a csapat!" rigmusra. A görögök fórból szépítettek, de centerből Kásás válaszolt, majd egy kiállítást villámgyorsan kihasználva Varga Dénes is betalált, aztán a báty, Dániel következett (5-1). Benedek újabb gólja után Biros ötméteresből növelte a különbséget. A negyed utolsó másodpercében Tomakosz bevette Szécsi kapuját.

Görög gól nyitotta és zárta a második játékrészt. Közben egy elpuskázott előny után Biros bombája kötött ki a hálóban, majd némi gólcsendet követően Molnár volt eredményes.

Hosnyánszky, Varga Dániel és Kiss Gergely percei következtek, Biros pedig harmadszor is betalált. Az ellenfél erejéből mindössze egy gólra tellett ebben az negyedben.

A zárószakaszban már parádézott a magyar gárda, a görögöket Gergely védései küldték végképp víz alá. Madaras távoli lövésével alakult ki a 11 gólos különbség. A lelkes magyar tábor "Szép volt, fiúk!" és "Itthon vagyunk!" rigmusokkal búcsúzott a csapattól.

Kemény Dénes szövetségi kapitány gárdája magabiztos játékkal aratott fölényes győzelmet. A csoportelsőség szempontjából lényeges volt, hogy minél több góllal nyerjen a címvédő együttes, főleg annak tükrében, hogy Montenegró 12-0-ra verte Kanadát.
A magyarok következő ellenfele csütörtökön Spanyolország lesz.

 Kemény Dénes:
 "Várható volt, hogy egy ilyen kezdés után összeroppannak. A magyar és a görög csapat között szokott lenni néhány gól különbség. Ha az az együttes, amelyik győz, elhúz, akkor a másik elveszti a hitét. Ez történt ezúttal is, a saját életünket könnyítettük meg. De ebből a mérkőzésből nem lehet kiindulni. Az olimpia arról szól, hogy az embernek úgy kell játszani, mintha az adott találkozó az élete meccse lenne."

"Arról beszéltünk, hogy ellentmondást nem tűrően kezdjünk, ezt sikerült megvalósítani - mondta a háromgólos Biros. - A Montenegró elleni meccset is megnyerhettük volna, de ez már a múlt, most azzal kell foglalkozni, hogy a spanyolokat mennyivel fogjuk megverni."

Korábban:
Montenegró-Kanada 12-0 (3-0, 4-0, 4-0, 1-0)
Spanyolország-Ausztrália 9-8 (4-0, 2-4, 2-2, 1-2)
A csoport állása: 1. Spanyolország 4 (25-14), 2. Montenegró 3 (22-10), 3. Magyarország 3 (27-16), 4. Ausztrália 2 (20-17), 5. Görögország 0 (14-29), 6. Kanada 0 (6-28)



Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását