2024. május 18. - Erik, Alexandra

Sidi hatodik lett

Sidi Péter 698,4 körös összteljesítménnyel hatodik, azaz pontszerző lett a férfi légpuskások versenyében a pekingi olimpián. A magyar sportlövő az 595 körös alapverseny után a döntőben 103,4 kört ért el. Győzött az indiai Abhinav Bindra 700,5 körrel.
2008. augusztus 11. hétfő 07:27 - Hírextra
A Komáromi VSE 29 éves, kétszeres Európa-bajnok (2002, 2004) versenyzője már azzal teljesítette célját, hogy korábbi két sikertelen ötkarikás szereplését követően ezúttal beverekedte magát a legjobb nyolc közé, de ő és a szakvezetés is abban reménykedett, hogy ott még előrébb is tud lépni a viadal első részében elért hatodik helyénél, s akár érmet is nyerhet.

A tízlövéses finálénak rajta kívül a finn Henri Hakkinin (598 kör az alapversenyben), a címvédő kínai Csu Csin-nan (Zhu Qinan, 597), a világbajnok indiai Abhinav Bindra (596), a román George Moldoveanu (596), az orosz Szergej Kruglov (595) és Konsztantyin Prihodcsenko (595), valamint a szerb Stevan Pletikosic (595) volt a tagja.

Sidi a hatos lőállásban, a két orosz között állt a döntőben, ahol a szabad időbeosztású, 1 óra 45 perces alapversennyel ellentétben már felszólításra, lövésenként 75 mp alatt kellett elsütni a fegyvereket és a 10-es találatoknál már a tizedeket is számolták.

A magyar sportlövő elsőre 10,3-at lőtt, ami remek kezdet volt, ráadásul mellette Kruglov 9,2-vel rajtolt, így Sidi máris előreugrott az ötödik pozícióba. A második kísérlet majdnem tökéletesre, 10,8-ra sikerült, a legjobb volt az összes résztvevő között, s újabb egy hely előrelépést eredményezett. A folytatás már nem volt ilyen jó, 9,6, így Sidi visszacsúszott az eredeti hatodik helyre, majd negyedikre ismét 10,8 következett, ezzel visszajöttek az érmes remények (4. hely). Ötödik próbálkozásával egy "sima" 10-est lőtt Sidi (6.), majd hatodikra egy 10,2 jött (6.), a hetedik lövése pedig 10,7-et ért (5.), ekkor 0,8 körre volt a dobogótól. A nyolcadik kísérlet ismét nagyszerűen sikerült, 10,8 (4. hely holtversenyben Moldoveanuval, 0,6 kör a dobogótól), majd kilencedikre 10,2-t (5.), utolsóra pedig egy kerek 10-es következett, ezzel holtversenybe került Prihodcsenkóval az 5-6. helyen. Következett a szétlövés, amit elrontott Sidi, csak 9,1-et lőtt, riválisa pedig 10-et, így a magyar sportoló a hatodik helyen végzett.
Az élen Bindra, Csu, Hakkinen volt a sorrend.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását