2024. május 18. - Erik, Alexandra

Adományvonal: augusztusban a bántalmazott anyákért

A bántalmazott anyák és gyermekeik befogadására felépített anyaotthon fejlesztését támogathatják azok, akik augusztusban a telefonos adományvonalat tárcsázzák.
2008. augusztus 5. kedd 16:55 - Hírextra
A 1788-as Telekom-adományvonal júliustól augusztus végéig "csörög" a Baptista Szeretetszolgálatnál, amely a befolyt összeget a bántalmazott anyák és gyermekeik befogadására felépített vidéki anyaotthon bővítésére kívánja fordítani.

A magyarországi statisztikák szerint ugyanis egy-egy bántalmazott nőnek és gyermekének hónapokat, rosszabb esetben akár egy évet is várnia kell arra, hogy bekerülhessen egy ilyen, védelmet és biztonságot nyújtó otthonba. A Baptista Szeretetszolgálat éppen ezért azt tervezi, hogy jelenleg 14 fő befogadására alkalmas 2004-ban alapított Anya- és Leányotthont 40 férőhelyessé bővíti.

Tavaly Magyarországon több mint ötezer olyan bűncselekményt regisztráltak, amely családon belüli erőszaknak minősül, de az alacsony feljelentési hajlandóság miatt a valódi szám sokkal magasabb lehet.

A Baptista Szeretetszolgálat otthona az átmeneti menedékházakkal ellentétben az ország egész területéről fogadja a bántalmazott édesanyákat és gyermekeiket.

Az otthon nem csupán menedéket nyújt: a bent lakók védelme érdekében éjjel-nappal zárva tartott ajtók mögött pedagógusok, szakgondozók, teológusok segítségével professzionális módon, egyénileg foglalkoznak az anyákkal és gyermekeikkel, hogy aztán új életet kezdhessenek a menedékotthonban eltölthető egy-másfél év után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását