2024. április 28. - Valéria

Külföldiek tanulnak magyarul

A magyar nyelvvel és kultúrával ismerkedhet egy hónapon át tizenkilenc ország hetven diákja a IX. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemen, amely hétfőn kezdődött a baranyai megyeszékhelyen - közölte a szervező Pécsi Tudományegyetem szóvivője az MTI-vel.
2008. július 28. hétfő 09:36 - Hírextra
Az augusztus 24-ig tartó kurzuson olyan diákok vesznek részt, akiknek tanulmányaikhoz szükségük van a magyar nyelvre, külföldi felsőoktatási intézményekben magyar szakra járnak, vagy egyszerűen csak kedvet kaptak hozzá - mondta el Győrffy Zoltán.

Beszámolt arról, hogy a hallgatók közül a legközelebbről a horvátok érkeztek, de vannak, akik az Egyesült Államokból, Japánból, Kínából, vagy Új-Zélandról utaztak a baranyai megyeszékhelyre, hogy elsajátítsák a számukra fontos ismereteket.

Hozzátette: a fiatalok szakképzett tanárok közreműködésével, a kezdőtől a felsőfokú szintig, ötlépcsős képzési rendszerben napi háromszor másfél órát tanulnak, a magyarórákat kulturális szemináriumok és kirándulások színesítik, egészítik ki.

A diákok a tanultakból a nyári egyetem végén vizsgát tesznek, arról oklevelet kapnak - közölte Győrffy Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását