2024. május 16. - Mózes, Botond

Fenyegető nász

Megkezdődött az őzek násza, ezért ebben az időszakban megnő a vadelütések száma. Az Országos Magyar Vadászati Védegylet fokozott óvatosságra kéri a gépjárművezetőket. A szervezet főtitkára szerint ezekben a hetekben az autókra szerelt vadriasztó sem jelen
2008. július 22. kedd 08:46 - Hírextra
Július közepétől augusztus közepéig sokkal több az őzelütés az ország területén, mint máskor - magyarázta az InfoRádiónak az Országos Magyar Vadászati Védegylet főtitkára, hozzátéve: ez az őzek nászidőszaka, amikor az állatok elvesztik veszélyérzetüket.

A bakok árkon-bokron keresztül űzik-hajtják a sutákat az ország egész területén, így váratlan pillanatokban kerülhetnek a gépjárművek elé - mondta Pechtol János, aki szerint az autókra szerelt vadriasztók sem jelentenek biztonságot, mert az állatok az árkos, erdős részeken nem veszik észre, hogy pillanatok alatt az úttesten teremhetnek.

Aki balesetet szenved, az értesítse a helyi rendőrséget, ahol megadják a helyi vadásztársaság elérhetőségeit, és értesíteni tudja a vadászatra jogosultakat, hogy szállítsák el a sérült vagy elpusztult őzet - tanácsolja a főtitkár.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását