2024. április 28. - Valéria

Rekord a gyerekmunkában: 13 év

Az ellenőrzött munkáltatók 72 százaléka követett el valamilyen szabálysértést az elmúlt fél évben - közölte az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnöke. Papp István a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: összesen több mint 500 millió f
2008. július 18. péntek 21:50 - Hírextra
Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnöke azt is közölte: 32 ezer munkahelyet vizsgáltak, és a tavalyi hasonló időszakhoz képest csaknem 8 ezerrel csökkent a szabálytalanságok száma.

Arról is beszélt, hogy az első félévben az építkezéseken nem, a vendéglátásban ugyanakkor jelentősen nőtt az illegálisan foglalkoztatottak száma.

A tájékoztatón a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára közölte arról beszélt, hogy az első félévben 10 gyermek illegális foglalkoztatásáról kaptak információt.

Simon Gábor hozzátette: egy 13 éves fiú az M7-e autópálya építkezésén dolgozott. Emlékeztetett arra, hogy 16 év alatt nem vállalhatnak munkát a gyermekek.
Forrás: Infó Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását