2024. május 5. - Györgyi

Kétszázmillió forint bírságot szabtak ki

Több mint kétszázmillió forint bírságot szabtak ki tavaly parlagfűvel szennyezett területek miatt - mondta Péterfia Éva, a Parlagfűmentes Magyarországért Tárcaközi Bizottság elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
2008. július 16. szerda 14:55 - Hírextra
Az egyre hatékonyabb egyéni védekezésnek, valamint a jogszabályi módosításnak köszönhetően az elmúlt évekhez képest csökkent a parlagfű pollenjének koncentrációja a levegőben, ám vannak az országnak olyan területei, ahol nem értek el eredményeket - tette hozzá.

Kudarcnak tartják, hogy a Balaton környékén nem sikerült csökkenteni az allergiát okozó gyomnövénytől borított területek nagyságát, azonban a Velencei-tónál és a Tisza-tónál értek el sikereket.

Az állami tulajdonú területekről szólva Péterfia Éva beszámolt arról, hogy például az autópályák és a közutak mentén csökkent a parlagfű mennyisége, ugyanakkor például a MÁV területein még sok a tennivaló ezzel kapcsolatban.

Péterfia Éva elmondta azt is, hogy nőtt a közterületi ellenőrzések száma az elmúlt évben, az önkormányzatok összesen 1.005 esetben rendeltek el közérdekű védekezést és 1.138 esetben szabtak ki bírságot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását