2024. május 6. - Ivett, Frida

Gaz hegyek az utak mentén

Balkáni állapotok vannak a főváros kezelésében álló utak mellett; a parlagfű és egyéb gyomnövények nem ritkán az aszfaltból is méteres magasságban nőnek ki, ezért az MDF azonnali cselekvésre szólítja fel a főpolgármestert - közölte Almássy Kornél, az MDF
2008. július 10. csütörtök 12:29 - Hírextra
A kialakult helyzetet elképesztőnek és áldatlannak nevezte a fővárosi önkormányzat épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján Almássy Kornél, ezért július 14-ig adnak haladékot a főpolgármesternek, hogy tegye rendbe a főváros kezelésében álló utak környékét.

Ha ezt nem teszik meg, akkor az MDF a Parlagfűmentes Magyarországért Tárcaközi Bizottsághoz fordul - hangsúlyozta.

Almássy Kornél szerint amennyiben a bizottság bizonyítottnak látja, hogy nem történt parlagfű-mentesítés, kényszerkaszálást fog elrendelni, illetve meg fogja büntetni a Fővárosi Önkormányzatot.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a jogszabály szerint minden telektulajdonosnak június 30-ig kell saját ingatlanát mentesítenie a parlagfűtől; ez alapján a főváros tíz napja jogszabályt sért.

Hozzátette, hogy a fővárosi utak mentén a Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. feladata lenne a gyomirtás, de információik szerint nincs rá a vállalatnak pénze.

Almássy Kornál szerint elképesztő, hogy egy több százmilliárd forint költségvetésű városban nincs néhány millió forint arra, hogy az utak melletti területek rendben legyenek tartva.

A politikus egy CD-t küldött a főpolgármesternek, amelyen az utak állapotáról általuk készített fotók vannak. Ezt az önkormányzat egyik alkalmazottja vette át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását