2024. április 29. - Péter

Kronológiába szedve

Egy fiatal férfi kirabolt egy III. kerületi postahivatalt péntek délelőtt, személyi sérülés nem történt. Az elkövető a rablás során fegyvernek látszó tárgyat használt, valamennyi pénzhez hozzájutott, majd gyalogosan távozott.
2008. július 11. péntek 15:27 - Hírextra
Összeállítás a 2005-től elkövetett magyarországi postarablásokról:

2005. február 11. - Kétszázezer forintot zsákmányolt egy rabló az egyik nyíregyházi postahivatalban.
2005. június 10. - Kiskunhalason kirabolt egy postát egy símaszkot viselő férfi.
2005. július 31. - Kirabolták a postahivatalt a Győr-Moson-Sopron megyei Cirák községben, s összesen közel egymillió forint értékű készpénzt, telefonfeltöltő kártyát és cigarettát vittek el.

2005. augusztus 3. - Miskolc egyik postáján egy álarcos rabló fegyverszerű tárgyat tartva kezében pénzt követelt az egyik alkalmazottól, majd a zsákmánnyal gyalogosan távozott.

2006. március 14. - Bombával fenyegetőzve rabolt ki egy postahivatalt egy férfi Pécsett. A posta egyik korábbi alkalmazottjának a helyszínen sikerült elfognia a tettest.

2006. május 30. - Egy férfi fegyverrel a kezében a kassza tartalmának átadására kényszerítette a Heves megyei boldogi postahivatal dolgozóit, majd kerékpárral elmenekült a helyszínről. A rablót néhány órával később elfogták.

2006. június 22. - Kiraboltak Budapesten, a XX. kerületben egy postahivatalt. A fegyveres rabló pénzt követelt, majd elmenekült a helyszínről.

2006. november 10. - Kirabolták Szolnok egyik kispostáját. A pénzt követelő, símaszkot viselő férfi bántalmazta az alkalmazottat, aki követelésére átadta a postán lévő pénzt. Az elkövetőt és segítő társát 2007 februárjában elfogták.

2006. december 14. - Siófok-Kilitiben kiraboltak egy postahivatalt. A rabló betörte az iroda üvegfalát, összeszedte az ott tárolt pénzt, majd gyalogosan távozott.

2006. december 15. - Kirabolták a fővárosban a XI. kerületi Kemenes úti postát. Az álarc nélküli rabló a postai dolgozókat bezárta a munkatérbe, a kulcsot magával vitte és gyalogosan elmenekült a helyszínről.

2006. december 28. - Kirabolták Budapesten a II. kerületi, Máriaremetei úti postahivatalt. A rabló, miután átadták neki a pénzt, bezárta az alkalmazottakat.

2007. január 16. - A Pest megyei Újlengyel postahivatalában egy férfi fegyverrel a kezében pénz követelt a dolgozóktól, majd személyautóval elmenekült a helyszínről. Január 29-én a rendőrség elfogta a rablót.

2007. február 8. - Érden kirabolták a Fő utcai postahivatalt, a tettest február 12-én letartóztatták.

2007. február 22. - Kiraboltak egy postahivatalt Miskolcon. A rabló fegyvernek látszó tárggyal pénzt követelt az alkalmazottaktól, majd a zsákmánnyal gyalogosan távozott a helyszínről.

2007. május 3. - Fegyveres rablás történt a főváros III. kerületében, a Flórián téren. Az elkövető ugyanaz a férfi volt, aki 2006 decemberében két budapesti postát is kirabolt.

2007. július 11. - Fegyveres rablás történt a Tolna megyei Nagydorog postahivatalában; a gyanúsítottat, aki 2,3 millió forintot vett magához, rövid időn belül elfogták.

2007. szeptember 21. - Két maszkos férfi egy lőfegyvernek látszó tárggyal a Somogy megyei Baté postahivatalában az ott lévő pénz átadására kényszerítette az alkalmazottakat, majd elmenekült.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását