2024. május 17. - Paszkál

Sütés-főzés a brit sulikban

A brit oktatási miniszter kedden jelentette be a kormány döntését. Szeptembertől kötelező tantárgy lesz a brit általános iskolákban a sütés-főzés a 11 és 14 év közötti tiniknek.
2008. július 10. csütörtök 07:51 - Hírextra
A kormány így akarja csökkenteni a túlsúlyos gyerekek számát. A kövérség ugyanis egyre nagyobb gondot jelent a szigetországban.

A brit oktatási miniszter kedden jelentette be a kormány döntését. Ed Balls szerint nagyon fontos, hogy megtanulják a gyerekek, hogy miként csinálhatnak egészséges ételeket, mert igy egészséges felnőttek lehetnek. Az új tantárgy keretében 8 klasszikus brit étel elkészítését tanulják meg a diákok. Ilyen például a daráthúsos krumplipüré és a sült csirke.

A kezdeményezést a brit sztár-szakács, Jamie Oliver is üdvözölte. Mint mondta: teljes mellszélességgel támogatja az új szabályozást.

Nagy-Britanniában az iskolák mintegy 85 százalékában van lehetőség sütés-főzést tanulni. Azok az intézmények, amelyek nem rendelkeznek konyhával, 2011-ig kaptak haladékot, hogy a szükséges eszközöket beszerezzék és tanárokat alkalmazzanak.

Egy brit tanulmány szerint 25 éven belül a lakosság fele lesz elhízott, ha a jelenlegi tendencia folytatódik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását