2024. április 29. - Péter

Élvezhető őrület

Élvezhető őrület címmel Váczi Dani 21 festményéből nyílik tárlat a budapesti Stoll,Art Kortárs Galériában; a fiatal művész bemutatkozó kiállítására szerdától egy hónapon át várják a közönséget - közölte a galéria egyik vezetője hétfőn az MTI-vel.
2008. július 7. hétfő 19:20 - Hírextra
Holló Judit tájékoztatása szerint az augusztus 9-ig látható tárlaton szerepel például egy hat képből álló sorozat, amelyet Nina Hagen énekes ihletett, de Bruce Lee harcművészt és Klaus Nomi német előadóművészt is használta modellként a festőművész.

A galériavezető utalt arra: Váczi Dani alaposan tanulmányozza azokat, akiket lefest, így sikeresen adja vissza a lényegi, belső dolgokat.

A képek kicsit groteszkek, extravagánsak, valamennyi fricska, polgárpukkasztás, meghökkentő elem is van bennük - tette hozzá Holló Judit példaként említve Váczi Dani egy nagyméretű festményét, amely egy pap és egy apáca bizarr viszonyát ábrázolja.

Erős színek jellemzik az alkotásokat, többségük farostra készült olajjal, de látható papírra, vászonra festett mű is. A tárlat anyagában önarckép is szerepel és két kollázs is színesíti a palettát: az egyik egy parabola antennába épült be.

Holló Judit kiemelte, hogy egy rendkívül sokoldalú művészről van szó, aki a festészeten kívül írással, zenével, szobrászattal is foglalkozik. A Móricz Zsigmond Gimnázium elvégzése után a Práter utcai fotós iskolában tanult, jelenleg fotóriporterként tevékenykedik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását