2024. április 27. - Zita

Összkomfort hüllőknek

Modernizálták a miskolci állatkertben és egyes hüllőfajok lakhelyeit, így például a varánusz és a leguán már összkomfortosnak számító otthonban élhet.
2008. július 3. csütörtök 10:36 - Hírextra
Átadták a nílusi varánusz új külső helyét, így a világ második legnagyobb méretűre növő gyíkfajának miskolci képviselője az Afrika-ház belső helyiségéből kiköltözhetett nyárra a csobogóval és vizes medencével ellátott napfényes "kifutóba" - közölte Pilz Olivér, az állatkert vezetője.

Hozzátette: a trópusi ház immerziós bemutatójában - a mókusmajmok és a tengeri malacok mellett - három zöld leguán is él. Ezt az otthont is komfortosították: csobogót és medencét alakítottak ki, hogy az állatok kedveljék külső férőhelyüket és szívesen sütkérezzenek a meleg nyári napokon.

Szintén "vizes blokkot kap" a trópusi ház hátsó oldalának egyik kifutójában az állatkert pápaszemes kajmánja, ez a hüllő "szintén nagyon várja már a napfürdőzést, hiszen eddig csak a belső férőhelyén lubickolhatott" - mondta Pilz Olivér.

Megjegyezte: a hüllőfajok változó testhőmérséklete, D-vitamin-igénye, illetve elszarusodó - mégis érzékeny - bőrük regenerációja miatt is fontos, hogy a mesterségesen tartott állatok az év napos, meleg időszakában szabad levegőn lehessenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását