2024. április 28. - Valéria

Minek van a kormányszóvívői portál?

A www.kormanyszovivo.hu üzemeltetői felháborító indokokkal utasították el a honlapra irányuló regisztrációs kérelmemet.
2008. július 2. szerda 12:14 - Hírextra
Magyarázatuk szerint a jelenlegi kapacitások mellett a portál csak akkor tudja hatékonyabbá tenni az újságírók munkáját, ha azt valóban csak számukra teszik elérhetővé. Az információk elérését tehát „egyelőre” korlátozzák, mert a 200 millió forintot felemésztő honlap nem képes megoldani azt az egyszerű feladatot, hogy az állampolgárok szabadon hozzáférhessenek a kormányszóvivői tájékoztatókról készült videókhoz.

A napokban megkíséreltem a www.mdf.hu nevében regisztrálni a piaci ár többszöröséért kialakított új kormányszóvivői portálon, kérelmemet azonban a honlap üzemeltetői álságos indokkal utasították el. Miközben válaszukban leszögezik, hogy a kormányzat célja az információk lehető legszélesebb körben, lehető legtöbb emberhez való eljuttatása, addig a kormányszóvivői tájékoztatók élő közvetítéseit és az adatbázist elzárták a kormányzat munkája iránt érdeklődő állampolgárok elől és csak a sajtóregisztrációval rendelkezők számára tették elérhetővé.

Az MDF felháborítónak tartja, hogy a 200 millió forintból létrehozott www.kormanyszovivo.hu képtelen még azt a csekély feladatot is ellátni, amivel létrehozását indokolták. A kormány korábbi tájékoztatása szerint ugyanis az élő, interneten is követhető sajtótájékoztatók miatt volt szükség egy ilyen horribilis összegű beruházásra. Ma, amikor már minden ingyenes webtárhely-szolgáltató alkalmas szövegek és videók megjelenítésére, joggal elvárható, hogy a kormányzati luxusportál képes legyen teljeskörű szolgáltatást nyújtani minden adófizetőknek.

A REGISZTRÁCIÓT ELUTASÍTÓ LEVÉL SZÖVEGE:

Kedves Pettkó András!

Értesítjük, hogy regisztrációs kérelmét a Szerkesztőség elutasította az alábbi indokkal:
Érdeklődése oldalunk iránt nagy megtiszteltetés és egyben öröm számunkra. A kormányszóvivői portál azzal a céllal jött létre, hogy elősegítse a gyors, pontos és hiteles tájékoztatást a kormányzat döntéseiről, illetve működéséről. A kormányzat célja ugyanis, hogy ezek az információk a lehető legszélesebb körben, a lehető legtöbb emberhez eljussanak. Ebben a legnagyobb szerep napjainkban a médiára hárul, hiszen napjainkban is jóval többen néznek televíziót, vagy hallgatnak rádiót, mint ahányan az interneten böngészik a híreket. A honlap megvalósítása során ezért arra törekedtünk rendelkezésre álló szerver- és személyi kapacitást a leghatékonyabban használjuk ki: ezért a sajtó számára külön oldalt hoztunk létre a sajto.kormanyszovivo.hu címen. Utóbbi oldalon – az újságírói igényeket figyelembe véve – például élőben követhetőek nyomon a kormányszóvivői tájékoztatók és folyamatosan frissített adatbázisban lehet keresni – ez azonban a jelenlegi kapacitások mellett csak úgy biztosítható zavartalanul, ha ezt a több száz médiumra és az ott dolgozó több ezer újságíróra korlátozzuk. A www.kormanyszovivo.hu oldalon a legfrissebb hírek mellett közérdekű adatok; az ügyintézést vagy a kapcsolatfelvételt megkönnyítő linkek, valamint egy képgaléria és a videótár is található – ezen az oldalon is elérhetőek tehát a legfontosabb információk, az itt alkalmazott egyszerűbb megoldások révén azonban oldal szolgáltatásai nagyobb számú látogató esetén is zavartalanul igénybe vehetőek.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását