2024. május 2. - Zsigmond

Napelemet mindenkinek!

Az önkormányzatok mellett akár már magánszemélyeknek is lehetőségük lesz teljesen megújuló energiaforrással működőre cserélni meglévő berendezéseiket az uniós Norvég Alap finanszírozásában - igaz az átalakítás nagyon drága, a megtérülési idő pedig 10 év.
2008. június 27. péntek 22:54 - Hírextra
A Norvég Alap meghosszabbítása mintegy 120 millió euró felhasználható forrást fog jelenteni Magyarország számára - mondta az InfoRádió Eurokassza című műsorának a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Nemzetközi Együttműködési Programok Irányító Hatóságának főosztályvezetője.

Szalóki Flórián elmondta: jövő májustól lehet pályázni energetika témában. Önkormányzatok, közszereplők, sőt esetlegesen magánszemélyek is pályázhatnak arra, hogy megújuló energiaforrással alakítsák át épületeiket.

Európában mindössze egy olyan épület van, ami nulla széndioxid-kibocsátású, amit egy, már létező épület átalakításából hoztak létre.

Az ilyen beruházások és átalakítások nagyon drágák, és több mint 10 év a megtérülési idő - mondta Szalóki Flórián, aki szerint emiatt nagyon kevesen mernek önerőből belevágni, ezért is fontosak a pénzügyi támogatások.

Norvégia 2004-ben az Európai Unióhoz újonnan csatlakozott tíz ország részére kétoldalú szerződésekkel hozta létre a Norvég Finanszírozási Mechanizmust, vagyis a Norvég Alapot.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását