2024. május 16. - Mózes, Botond

Álrendőr bukott le

Álrendőrt buktatott le egy vállalkozó. Az ügy bonyolult: a férfit barátai zsarolták meg, de nem tudta, hogy ők a zsarolók, ezért épp tőlük kért segítséget. Ezek a barátok ajánlották neki az állítólagos interpol-alezredest. A férfitól 66 millió forintot kö
2008. június 23. hétfő 21:17 - Hírextra
Egy bevásárlóközpontban csaptak le a kommandósok az álrendőrre. A férfi épp azzal a vállalkozóval találkozott, akitől - mint később kiderült - 17 millió forintot csalt ki két társával.

A zsarolók először egy, majd 25, később pedig már 40 milliót követeltek az építési vállalkozótól. A második megkeresésnél lépett a képbe a két barát, akiket a vállalkozó keresett meg, mert régebben bemutattak neki egy interpolos alezredest. Ez a férfi kezdett nyomozni a zsarolók után. Egyiküket állítólag el is kapta. De a vállalkozót tovább fenyegették. Ekkor szólt a rendőrségnek. Kiderült, hogy az álrendőr és a barátai zsarolták.

A vállalkozó kétszer fizetett. Egymilliót egy postaládába kellett tennie, 16 milliót pedig az "interpolosnak" adott, hogy az - úgymond - nyomon tudja követni a pénz útját. Azért bízott meg benne, mert rendőrjelvényekkel igazolta magát, és mindent tudott a zsarolókról. Mintha tényleg figyelte volna őket.

A hamis igazolványokhoz, illetve a kék lámpához, valamint nemzetközi relikviákhoz legálisan nem juthatott hozzá - mondta a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának alosztályvezetője.

A rendőrség szerint a két férfi másokat is megzsarolhatott. A tettesek akár nyolc év börtönt is kaphatnak.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását