2024. április 27. - Zita

Munka és gyermek

Gurmai Zita európai parlamenti képviselő közleménye Napjainkban nagy port kavar az a vita, hogy egy anyának gyermeke születése után mikor kellene visszamennie dolgozni? Sokak szerint túl hosszú idő három évig otthon maradni a gyerekkel, még mások úgy gon
2008. június 20. péntek 15:40 - Hírextra
Éppen ezért, ha valaki úgy érzi, hogy vissza szeretne menni dolgozni, meg kell adni erre a lehetőséget. Elsősorban biztosítani kell a gyermekek számára megfelelő és elegendő számú bölcsődét, óvodát, az anyáknak pedig biztosítani kell a részmunka, illetve távmunka lehetőségét is. Ha pedig valaki az otthonmaradás mellett dönt, nem szabad, hogy emiatt hátrányba kerüljön, és a társadalom kirekessze.

A vezető beosztásban lévő nők, akik többsége anya is, jobban átérzik a részmunkaidő és a távmunka szükségességét. Tudják azt is, hogy a kezdő anyukák munkahelyükön is jobban teljesítenek, hiszen a gyermek mellett megtanulnak többfelé koncentrálni, illetve nagyobb bennük a bizonyítási szándék.

A kisgyermekes anyák dilemmája nemcsak Magyarországon okoz gondot, hanem ezzel a problémával az Európai Unióban élő összes anya szembesül. Ezért is kezdeményeztük Margot Wallström asszonnyal, az Európai Bizottság alelnökével és néhány női képviselőtársammal együtt egy női hálózat létrehozását, amelynek központja az Európai Parlamentben lesz, de más uniós intézményekből is várunk jelentkezőket. A hálózat célja, hogy támogassa minél több nő vezető pozícióba való kerülését az uniós intézményekben. Azért tartom különösen fontosnak ezt a kezdeményezést, mert ha több nő van vezető beosztásban akár a magánszférában, akár a politikai életben, akkor a női szempontok, igények jobban tudnak érvényesülni az élet minden területén.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását