2024. április 29. - Péter

Szabad véleménynyilvánítás hordóban

Szónokok Hordója elnevezéssel Budapesten, a Városliget szélén nyílik meg az a civil fórum, amely a londoni Hyde Park mintáját követve ad majd teret a szabad véleménynyilvánításnak - nyilatkozta a Városháza kommunikációs igazgatója az MTI-nek.
2008. június 18. szerda 13:25 - Hírextra
Nyáry Krisztián elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet szerdán támogatta a Bojár Iván András (SZDSZ) városarculati tanácsnok által szorgalmazott elképzelést.

A Stefánia út és az Ajtósi Dürer sor kereszteződésénél, a Városliget szélén kialakítandó területen bárki időben korlátlanul, külön bejelentés nélkül élhet majd a szabad véleménynyilvánítás jogával - jegyezte meg. A fórum technikai működtetését egy civil szervezet a Podmaniczky Páholy vállalná - tette hozzá.

A kabinet elé került javaslatában a tanácsnok egyebek közt megállapítja, hogy olyan, történelmileg semleges és jól megközelíthető helyszínt kerestek, amelynek használatba vétele nem zavarja a környéken élőket, illetve ahol nem okoznak a szólásszabadság gyakorlásával közlekedési fennakadásokat sem.

A fórumról, illetve az ennek kialakításához szükséges 30 millió forintos önkormányzati forrásról a jövő héten dönt a Fővárosi Közgyűlés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását