2024. április 29. - Péter

A Fővárosi Vízművek közleménye

Guinness-rekordkísérlet hungarikummal az Egészségligeten - Több ezer szódavízivót várnak. Az Egészségliget rendezvény két napon át, május 31-én és június 1-jén immár harmadik alkalommal nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt a Városligetben.
2008. május 29. csütörtök 11:42 - Hírextra
A rendezvény környezetvédelmi központjában, a Petőfi Csarnok előtt várja az idén 140 éves Fővárosi Vízművek mindazokat, akik a csapvíz rendszeres fogyasztói és azokat is, akik nem tartoznak a vízivók közé. Számos hasznos információ, nyereményjáték, vízfestés, vizes ügyességi feladatok, víz-kvíz és vízminta-vizsgálatok mellett a várhatóan rekkenő hőségben vízpermettel és természetesen a Központi Statisztikai Hivatal legutóbb közzé tett felmérése szerint az EU-határértékeknél jóval kedvezőbb átlagos minőségű fővárosi csapvízzel igyekszünk felfrissíteni a hozzánk látogatókat.

A Fővárosi Vízművek nem titkolt szándéka, hogy felhívja a fővárosiak figyelmét az ivóvíz-fogyasztás fontosságára, és egy kis reklámot csináljon a szomjoltóként méltatlanul kis szerephez jutó csapvíznek. Ezt a célt szolgálja az a Guinnes-rekordkísérlet is, melynek során - a szervezők reményei szerint - egyszerre több ezer ember emeli majd a hungarikumnak számító szikvízzel (azaz szódavízzel) telt poharat a szájához. Az alapanyagot a Magyarországi Szikvízkészítők Ipartestületének közreműködésével biztosítjuk.

A szikvíz alapja a tiszta és egészséges csapvíz, a rekordkísérlet apropóját pedig az adja, hogy éppen 180 évvel ezelőtt fejlesztette ki Jedlik Ányos a szikvízkészítő berendezést. 1826-ban, hogy rendtársait meglepje, szódavizet állított elő. Később a tervei alapján épült fel az első szikvízüzem. Sajnos ez hamar csődbe ment, így a nagy találmány akkor még kiaknázatlan maradt. A rekordkísérlet Jedlik Ányosnak állít emléket és egyúttal szeretné a csapvizet mint a legolcsóbb és legkönnyebben hozzáférhető, felesleges göngyöleg nélkül fogyasztható szomjoltót népszerűsíteni.

Várjuk tehát a Guinness-rekorderjelölteket június 1-jén, vasárnap 13.00 órától a Petőfi Csarnok melletti napozóréten a regisztrációs pultoknál, illetve a kisszínpadon, ahol a 3 órakor kezdődő kísérletig a Fővárosi Vízművek megasztárja, Pál Tamás játékos feladatokkal és vizes attrakciókkal, a Csillagszületikből megkedvelt Kovácsovics Fruzsina pedig dalaival szórakoztatja a várakozókat. A rekordkísérlethez várhatóan több népszerű személyiség és sportoló is csatlakozik, köztük Fábián László olimpiai aranyérmes öttusázó.

Június 1-jén a Városligetben minden korty számít! Nézzünk minél többen együtt a pohár fenekére! www.vizmuvek.hu
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását