2024. április 27. - Zita

Kolompár Orbán és Ku Klux Klán

A Fejér megyei Pátka fölött az erőszak és a gyűlölet sötét fellege lebeg. Először békésen alvó cigányemberek házát akarták felgyújtani. A szándékos emberölési kísérlettel gyanúsított polgárőrök egyike sajtóhírek szerint már beismerte tettét, és társaira i
2008. június 17. kedd 07:14 - Hírextra
A legszegényebbek házai elleni támadást most a "Prikezsia Gárda" főkapitányának gyűlöletkeltő beszéde követte. A Prikazsia Gárda vezetője több fekete ruhás, bakancsos és csuklyás hívével jelent meg a helyszínen és alig félreérthető mondatokkal fenyegetett meg, mint az Országos Cigány Önkormányzat elnökét:

"Martin Luther King meghalt a feketék egyenjogúságáért. A cigányság vezetői, köztük Kolompár Orbán meghalna-e a cigányokért?" - kérdezte a bírósági eljárás alá vont egyesület vezetője.

Eme kijelentés után joggal merül fel bennem az a kérdés, hogy valóban csak véres áldozatok útján lehet-e a magyarországi cigányok helyzetén javítani, békét teremteni, hidat alkotni a többségi társadalom és a kisebbség között?

Javaslom, hogy a Prikezsia Gárda, mint az amerikai Ku Klux Klán megtestesítője végezzen önvizsgálatot, és döntse el, hogy a politikai hatalomba való bekerüléséért vajon megéri-e egy népcsoportot félelemben tartani, bűnbakként feláldozni.

A gárda vezetőjének fenyegetésére közlöm, hogy népemért, a hazai cigány nemzetért képes vagyok akár az életemet is feláldozni. Éppen ezért nem félek, mert hiszek Önmagamban, az igazamban, a népemben és annak boldogulásában, valamint a magyarság társadalom segítőkészségében.

Lelki erőt ad a megpróbáltatások, a népem mindennapi megaláztatásának elviseléséhez Martin Luther King üzenete "Szívem mélyéből hiszem, hogy győzni, és győzni fogunk!"
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását