2024. május 18. - Erik, Alexandra

Képek, fények, hangok, lények

A nyár egyik legváltozatosabb művészeti eseménye lesz a Holdudvar Galériában június 18. és július 15. között a Boulevard&Brezsnyev Galéria fiatal művészeinek bemutatkozása. A rendezvény keretében csoportos kiállítás, „műtárgykészítés élőben”,
2008. június 17. kedd 07:46 - Hírextra
A „boulevardésbrezsnyev” Közép-Európai Kortárs Társadalomművészetet Támogató Közhasznú Alapítvány idén is lehetőséget ad fiatal és pályakezdő művészeknek, hogy a Holdudvar Galériában mutassák be legfrissebb munkáikat. Június 18-tól július 15-ig a széles nyilvánosságot is bevonva a művészet-megismerő/megismertető folyamatban négy kiállítás váltja egymást, melyeken közel 80 alkotó jelenik meg.

Az első, évadzáró csoportos kiállítást június 18-án 20 órakor Wahorn András nyitja meg, az eseményen a Balloon-csoport tart divatbemutatót. A „boulevardésbrezsnyev” művészeinek legújabb alkotásai június 28-ig tekinthetők meg. (Kurátor: Jakab Erika.)

Június 21-én szombaton 18 órától a Múzeumok Éjszakáján a Holdudvar Galéria és a Boulevard&Brezsnyev Galéria által felkért művészek (G.G. YOGHÜRT, BEVANDORLOVE, BRUTAL, FADIB, KRAJC) „élőben" készítik stencil technikára elgondolt műtárgyaikat (kurátor: Szenoner Noémi), majd 22 órától hajnalig szól a zene.

Június 28-án 19 órától az FFS (Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója) csoportos kiállítása nyílik, mely a 2008-ban felvett tagok munkáiból nyújt áttekintést (Móró Máté, Gáldi Vinkó Andrea, Újvári Roland, Tóth Balázs Zoltán, Balogh Zoltán, Szombat Éva, Luca Orsolya, Jokúti András, Koleszár Adél, Góczán Szilvia, Niina Ala-Fossi, Dezső T. Tamás, Sárközi Péter, Gunics Dóra, Biró Roland, Porkoláb Zsófi, Landmaller Judit, Hermann Gábor, Krajnik István). A vernisszázs résztvevőinek alkotásai, művészeti infúzióként, nemcsak a Stúdió alkotói életét, de a kortárs fotóművészeti tendenciákat is frissítik. A bemutatkozó művészekről a galéria kurátorai így vélekednek: „A különböző fotográfiai irányokból érkező fiatal művészek fúziója a látvány sokféle megközelítésével, az experimentális fotográfiától az alternatív technikákon át a dokumentarizmusig, a vizuális játék autonóm variációit mutatják be, mint a megannyi mozaik kockából összeálló egységes kép.” A tárlat július 7-ig látható.

Július 8-án 21 órakor a K.A.M.U. (Kortárs Artisták Művészeti Uniója), az OHOKI (Országos Hónaljkutató Intézet), valamint a „boulevardésbrezsnyev” Közép-Európai Kortárs Társadalomművészetet Támogató Közhasznú Alapítvány bemutatja: Menyhárt „Menyus" Tamás Aranykockakő díjas és Victora Zsolt kölcsönkapott Barcsay díjas kortárs alkotók ÚJ ELSZAKADÁS (neoArt nouveau) című kiállítását. Minden belépő rituális pénzmosdatásban részesül.
A „boulevardésbrezsnyev” egy hónapon át tartó művészeti kavalkádja finissage aukcióval zárul 2008. július 15-én.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását