2024. május 9. - Gergely

Kiltották a templomokból a stábot

Nem forgathat a római templomokban az Angyalok és démonok című misztikus thriller amerikai stábja, mert a produkció "nem egyeztethető össze" a római egyházkerület nézeteivel.
2008. június 16. hétfő 18:26 - Hírextra
Kitiltották az Angyalok és démonok stábját a római templomokból

Ron Howard, A Da Vinci-kód című sikermozi előzményfilmjeként számon tartott Angyalok rendezője a Róma szívében fekvő Santa Maria del Popolo és a Santa Maria della Vittoria templomban szeretett volna felvételeket készíteni. A két kultúrtörténeti jelentőségű épületet Caravaggio freskói és Bernini szobrai díszítik, az egyik kápolnát pedig Rafaello tervezte.
A filmezési tilalom nem vonatkozik a templomok külsejére.

A szigorú elutasítás egyébként nem mai keletű, már 2007-ben megszületett a döntés, a kérdés azonban csak most vált aktuálissá, amikor a jelenetek felvétele elkezdődött Rómában - közölte hétfőn Marco Fibbi, a római egyházkerület szóvivője.

A filmezés a több hónapig húzódó és végül februárban lezárult hollywoodi írósztrájk miatt késlekedett. A Sony stúdió szárnyai alatt készülő film a tervek szerint 2009-ben jut el a mozikba.
"Ez a film a megszokott vallási érzülettel szembe menve foglalkozik vallási kérdésekkel. Segítettünk volna nekik egy olyan munkában, ami szép lett volna, ez azonban nem egyeztethető össze a nézeteinkkel" - indokolta a döntést a szóvivő, aki emlékeztetett arra, hogy a Dan Brown-regény és az abból készült A Da Vinci-kód című film megjelenése vezetett a határozott elutasításhoz.

A misztikus történet és a tömegeket vonzó filmváltozat világszerte kiváltotta a katolikus egyház haragját, mivel azt sugallta, hogy Jézus megházasodott, gyermeke született, és vérvonala tovább él. Emellett gyilkos szektaként állították be az Opus Dei katolikus mozgalmat.

"Ez egy előzményfilm A Da Vinci-kódhoz, és nyilvánvaló, hogy a téma is ugyanaz lesz" - fogalmazta meg az ellenvetés lényegét az illetékes.

Dan Brown Angyalok és démonok című misztikus thrillere egy ősi titkos testvériségről, az Illuminátusokról szól, belekeverve a pápaválasztást és a Vatikánt pusztulással fenyegető óriási erejű bombát.

A főszerepben ismét Robert Langdon (Tom Hanks) szimbólumszakértő nyomoz a rejtély után. A jelenetek zömét az Egyesült Államokban és Rómában veszik fel, az örök városban a múlt héten ütött tanyát a stáb.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását