2024. május 27. - Hella

Kameratilalom a világhírű kápolnában

Néhány héten belül kameratilalmat vezetnek be a Rosslyn kápolnában, amely Dan Brown Da Vinci kód című könyve és a mű alapján készült film révén vált világhírűvé. A bestsellerben a templom kriptája,valamint a padló és a mennyezet mintázata játszik fontos s
2007. december 19. szerda 13:55 - Hírextra
A XV. században épült kápolnát William Sinclair tervezte és építtette, (aki nem volt templomos lovag, mint arra Brown utal) és az eredeti épület részletei sem teljesen fedik a könyvben leírt jelenségeket- nincs például Dávid csillag a kőpadlón.

A Da Vinci kód című film bemutatása óta turisták hada lepte el a templomot, csak tavaly több mint 175 ezren látogattak a skóciai Rosslyn kápolnába. Sokan szenvedtek el kisebb sérüléseket, mivel a nézelődők folyamatosan a mennyezetet vizsgálják, a padozat pedig eléggé egyenetlen, így gyakran esnek el. Ez az egyik oka annak, hogy a hatóságok balesetveszélyesnek tartják a kamerahasználatot az épületben, másrészt a villanófény-használat a kis zárt térben epilepsziás rohamokat válthat ki- szerepel a tilalom bevezetésének indoklásában. A kamerhasználat 2008 január 2-tól tilos a skóciai káponában.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását