2024. április 29. - Péter

Kutya egy kereskedelem!

Még a Sky News hírtelevízió is foglalkozott a magyarországi kutyabiznisszel, mert az utóbbi időben a szatyorban és ölben is elférő "minikutyák" iránti növekvő angliai keresletet és az alacsony magyar árak miatt egyre több ilyen ebet vesznek Magyarországró
2008. június 14. szombat 10:41 - Hírextra
A pedigré nélküli kutyákért sokszor csak 10-20-30 ezer forintot fizetnek, de ezek az állatok Olaszországban vagy Németországban akár a vételár ötvenszereséért is elkelhetnek. A megfelelő papírokkal rendelkező kutya ára már eléri a százezres nagyságrendet, de még így is sokkal olcsóbb, mint Nyugaton. Tavaly Ferihegyen keresztül több mint hatezer magyar exportkutya került az USA-ba, és van olyan kereskedő, aki saját bevallása szerint csupán Olaszországba több mint tízezer kiskutyát vitt ki.

Az utóbbi két-három évben megjelent egy réteg, amelynek tagjai különösebb szakértelem nélkül, a nagy üzlet reményében kezdtek el kutyákkal foglalkozni, kifejezetten exportra. Az állattenyésztési szakhatóság kénytelen beengedni az egységes európai piacra hivatkozó felvásárlókat, akik nagy tételben, alacsony áron veszik meg a legtöbbször származási lap nélküli kölyökkutyákat - mondta a jelenséget kommentálva Harcsás Márta, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOE) szóvivője, a Kutya újság főszerkesztője a Népszabadságnak.

Szerinte a szaporítás és a szürke- (az adózást a legtöbb esetben megkerülő) export ellen egyrészt azért kellene fellépni, mert az állatok tartása és szállítása sokszor az állatkínzásra emlékeztető körülmények között zajlik, másrészt azért, mert a nyomott árakon és az állomány lerontásán keresztül az ebtenyésztésre is rossz hatással van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását