2024. április 28. - Valéria

Előzetesben a gyújtogatók

Előzetes letartóztatásba helyezett az Esztergomi Városi Bíróság pénteken négy férfit, akiket a polgármester házának és autójának felgyújtásával gyanúsítanak; az ügyben érintettek a gyanúsítás szerint jelentős kárt okozó rongálást követtek el, büntetésük e
2008. június 13. péntek 18:27 - Hírextra
Meggyes Tamás autóját és épülő családi házát április 8-án gyújtották fel. A Nemzeti Nyomozó Iroda a háznál talált benzineskannák alapján kedden elfogta a felbujtót, a közvetítőt és az elkövetőket. A gyújtogatás hátterében az NNI gyanúja szerint M. János esztergomi építési vállalkozó áll. A férfit a támadás előtt bírságolta meg az önkormányzat magas összegre.

A polgármester még csütörtökön Esztergom honlapján közleményben jelentette ki, hogy a "támadások hátterében egy vállalkozói-politikai összefonódás áll, amelynek két tagja, Misznéder János és Horváth Mihály". A két férfiról a polgármester a honlapon közli, hogy februárban "egy fideszes önkormányzati képviselőt kerestek meg több millió forinttal, hogy rávegyék a testület feloszlatásának elősegítésére".

"A legsúlyosabb rágalomnak minősülnek Meggyes Tamás személyemet a gyújtogatással összefüggésbe hozó kijelentései" - mondta az MTI-nek Horváth Mihály, aki a Vállalkozók Pártjának színeiben az esztergomi képviselő-testület tagja. Horváth Mihály hozzátette, hogy tíz éve a város egyik vállalkozója. Politikai ambíciói azt szolgálták, hogy Esztergom élére Meggyes Tamás kerüljön, ezért évekig a kampányfőnökeként dolgozott.

A képviselő kijelentette, a testületben többször szót emelt az ellen, hogy egy épülő szálloda mélygarázsában 350 parkolóhelyet megvásároljon a város, mert az szerinte az esztergomiak érdekeivel ellentétes. "Nem lehet nem észrevenni az összefüggést a polgármester rágalmai és az elmúlt hónapok során képviselőként végzett munkám között" - mutatott rá Horváth Mihály, aki Meggyes Tamást állításainak visszavonására és bocsánatkérésre szólította fel.

Az MTI-nek nem sikerült elérni Meggyes Tamást, hogy az ügyben kifejtse álláspontját.

Az Országgyűlés hivatala pénteken közleményben cáfolta azt a több híradásban is megjelent értesülést, hogy alkalmazta volna, szerződésben vagy más kapcsolatban állna vagy állt volna az előzetes letartóztatásba helyezett P. Renatóval, akit a hvg.hu Perza Renatóként nevezett meg. A portál azt írta, hogy a férfi az Országgyűlés protokollszakértője mellett dolgozott, így parlamenti belépője volt, és vezető politikusokkal is kapcsolatban állt.

P. Renatónak jelenleg is elérhető saját honlapja a világhálón; ezen egyebek mellett az állítja magáról, hogy 2001 óta "a Magyar Országgyűlés tagja", és szakterületeihez tartozik a protokoll, a delegációfogadás, a professzionális rendezvényszervezés. A saját honlapján közzétett fényképeken P. Renato volt és jelenlegi politikusok társaságában látható.

Az MDF közleményben tudatta, hogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál rendezett Polgármesteri és Kis- és Középvállalkozói Regionális Térségfejlesztési konferenciasorozat alkalmából adott ideiglenes parlamenti belépőt Perza Renatónak. A 2005. szeptember 28-án kiadott belépőt a párt még 2005. november 21-én vissza is vonta.

A Honvédelmi Minisztérium az MTI-nek cáfolta a férfi honlapján lévő információt, amely szerint 2003 és 2004 között a minisztérium alkalmazásában állt volna parlamenti szakértőként. "Nem volt munkaszerződése és nem álltunk vele szerződéses kapcsolatban sem 2003 és 2004 között, sem korábban" - mondta a minisztérium sajtóügyeletese.

A négy gyanúsítottat kedden fogta el a rendőrség. P. Renato elfogásakor az egyik terrorelhárító véletlenül lövést adott le, a gyanúsított könnyű sérülést szenvedett. A készenléti rendőrség parancsnoka vizsgálatot rendelt el, a vizsgálat szerint pedig jogszerűtlen és szakszerűtlen volt a lövés leadása, az ügyben a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség büntetőeljárást folytat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását