2024. április 28. - Valéria

Diszkriminatív rendelet

Diszkriminatív, a társadalom többi tagjával szemben igazságtalan megoldásnak tartja a kormány azon tervét a Levegő Munkacsoport, amely a közúti fuvarozóknak lehetővé tenné a gázolaj jövedéki adójának részleges visszaigénylését.
2008. június 10. kedd 13:45 - Hírextra
A magyar kormány ugyanis azzal a kéréssel fordult az Európai Bizottsághoz, hogy a fuvarozók visszaigényelhessenek 9-10 forintot a gázolaj literenkénti árából, mivel Magyarországon a jövedéki adó 85 forint, az európai uniós 75 forintos minimummal szemben. Ez azonban indokolatlan előnyben részesítené a fuvarozókat más vállalkozásokkal és állampolgárokkal szemben, hiszen a fuvarozóknak nyújtott kedvezményeket nekik kellene megfizetniük.

Az intézkedés rontaná az ország versenyképességét is, mivel egy rendkívül energiaigényes és környezetszennyező tevékenységet részesítene előnyben a magas hozzáadott értéket tartalmazó tevékenységekkel szemben. Ráadásul arra ösztönözné a fuvarozókat és fuvaroztatókat, hogy tovább folytassák a szervezetlen szállítgatásokat a korszerű logisztikai megoldások helyett.

A Levegő Munkacsoport arra kéri a kormányt, hogy álljon el a vállalkozások túlnyomó részét hátrányosan megkülönböztető tervétől.

Kiadó: Levegő Munkacsoport Országos Környezetvédő Szövetség
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását